Два золота і срібло українців у третій день юніорського чемпіонату Європи

263
До золота Михайла Кохана українці додали ще три медалі юніорського чемпіонату Європи з легкої атлетики, який триває у Буросі. За день до завершення змагань Україна з трьома золотими й однією срібною нагородами очолює медальну таблицю.

 
Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх продовжує колекціонувати медалі чемпіонатів світу і Європи. І всі вони золоті. Цього разу українка стала чемпіонкою Європи серед юніорок.
 
Подолавши з першої спроби 1,92 метри, вона залишилася у секторі сама. Вже у статусі переможниці Магучіх спробувала сили на 2,02 метри – нового світового рекорду U20, проте подолати їх у Буросі не вдалося. Нагадаємо, що Ярослава у червні встановила національний юніорський рекорд України – 2,00 метри.
 
«У тому, що я не побила світовий рекорд, немає нічого страшного. Звісно, я хотіла встановити РВ, але я все одно повертаюся додому щасливою», – зазначила після виступу Ярослава Магучіх у коментарі організаторам.
 
***
 
Валерія Іваненко, як і Ярослава Магучіх, приїхала у Бурос лідером сезону серед юніорок.  Вже у другій спробі (65,43 с) вона вийшла в лідери з метання молота і нікому не віддала цю позицію. А у заключній спробі ще й поліпшила цей результат – 65,83 м.
 
***
 
Для Іллі Кравченка 2019-й рік був не надто простим, проте український стрибун з жердиною зміг подолати труднощі і виграти срібну медаль юніорського чемпіонату Європи (5,31 м). Після виступу спортсмену було складно підібрати слова, щоб висловити своє щастя. «Я дуже щасливий… Навіть не знаю, що сказати. Погода була не ідеальною, проте підтримка глядачів дуже допомагала», – сказав він організаторам.
 
***
 
Андрій Краковецький хоч і завершив чемпіонат без медалі, проте його виступ заслуговує не менше уваги. Українець у фіналі зміг встановити особистий рекорд з бігу на 3000 метрів (8.18,48 хв) і зупинився лише у кроці від п’єдесталу. Він четвертий.
 
Олександр Гонський фінішував 13-м з бігу на 1500 метрів (4.04,40 хв).
 
***
 
Відразу дві українки виступлять у фіналі з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Марія Буряк (58,81 с – особистий рекорд) і Тетяна Безшийко (59,32 с) пройшли далі за часом. Марія Шостак з результатом 1.01,05 хв – 15-та.
 
Артем Коноваленко виграв кваліфікацію з потрійного стрибка (16,23 м). Владислав Шепелєв встановив особистий рекорд (15,33 м) і також виступить у фіналі.
 
Чоловіча й жіноча естафетні команди 4х400 метрів виступлять у фіналі. Юніорки у складі Фаіни Кари, Наталії Дишлюк, Тетяни Кайсен і Марії Буряк пройшли далі з результатом 3.42,05 хв. Юніори у складі Олександра Погорілка, Тараса Шинкара, Ярослава Голуба і Микити Барабанова показали час 3.11,81 хв.
 
У фіналі зі штовхання ядра побачимо Тетяну Кравченко (14,94 м) і Ганну Хопяк (14,83 м).
 
Валентину Новікову не вдалося подолати кваліфікацію з метання списа (65,94 м).
 
***
 
Ярослава Магучіх повертається 22 липня, о 16:45, рейсом LH1494 (з Франкфурта). Валерія Іваненко та Ілля Кравченко повертаються 22 липня, о 20:00, рейсом ВТ404 (з Риги). Запрошуємо всіх до терміналу D аеропорту «Бориспіль» зустріти наших атлетів!