Командний чемпіонат України: боротьба за висоту і подвійна перемога Прищепи

257
У Луцьку завершився командний чемпіонат України з легкої атлетики. Змагання були основним відбірковим стартом на командний чемпіонат Європи, тому участь у них взяли більшість лідерів збірної. Серед винятків – стрибунка у довжину Марина Бех-Романчук, бігунка на 800 метрів Ольга Ляхова, стрибуни у висоту Богдан Бондаренко і Андрій Проценко. Всі вони цілеспрямовано готуються до чемпіонату світу.

 
Наталія Прищепа слідом за перемогою з бігу на 800 метрів у перший день змагань виграла дистанцію 1500 метрів у другий (4.19,83 хв) і, за словами головного тренера України з легкої атлетики В’ячеслава Тиртишника, на обох виступить і на командному чемпіонаті Європи у Бидгощі.
 
Одне з найцікавіших протистоянь традиційно відбулося у секторі для стрибків у висоту серед жінок. Переможницею з нього вийшла Юлія Левченко. З третьої спроби подолавши 1,96 метрів, вона знову підтвердила олімпійський норматив. Ірина Геращенко була другою (1,94 м), а Оксана Окунєва замкнула першу трійку (1,88 м).
 
У секторі для метання молота Ірина Климець перемогла (72,01 м), а Альона Шамотіна з найкращим результатом нинішнього сезону була другою (67,51 м). Трійку призерок замкнула Ірина Новожилова (64,90 м). Змагання серед чоловіків виграв Сергій Перевозніков (72,65 м).
 
Ользі Саладусі для перемоги в змаганнях з потрійного стрибка вистачило 13,86 м. Зазначимо, що перша спроба Ольги була з заступом, проте за 14 метрів.
 
Анна Рижикова впевнено перемогла з бігу на 400 метрів з бар’єрами (55,50 с). Наталія Семенова продовжує повернення після народження дитини. Цього разу вона виграла змагання з метання диска з результатом 56,15 м.
 
Єлизавета Бризгіна (23,86 с) і Сергій Смелик (20,73 с) були найшвидшими на 200-метрівці.
 
Марина Килипко через травми нинішнього року майже не виступала, але саме вона перемогла у змаганнях зі стрибків з жердиною (4,20 м).
 
Попередня статтяПішов з життя Роман Вірастюк
Наступна статтяРоман Петрук: «Під час кожного стрибка відчував підтримку нашої дружньої команди»