Олександр Матвійчук та Валентина Кілярська виграли 4th Tavria V Odesa Half Marathon

251
15 вересня в Одесі відбувся Одеський півмарафон, в якому взяли участь майже 3300 бігунів. Перемогу на основній дистанції (21,0975 км) серед чоловіків здобув одесит Олександр Матвійчук, який показав результат 1 година 6 хвилин 26 секунд. Першу сходинку серед жінок посіла Валентина Кілярська з Полтавщини. Їй вдалося подолати дистанцію за 1:19.56. І Олександр, і Валентина оновили часові рекорди Одеського півмарафону.
 
Боротьба серед чоловіків була досить напруженою, хоча, як пізніше розповів переможець Олександр Матвійчук, вона точилася в першу чергу за місце, а не за час. За його словами, це була «тактична боротьба». На першій половині дистанції сформувалася міцна четвірка лідерів на чолі з Павлом Верецьким, до якої також увійшли майбутній переможець Олександр Матвійчук, Микола Мевша та Сергій Рибак. Вже на 15-му км лідерів залишилося двоє, і майже до самого фінішу Павло Верецький та Олександр Матвійчук бігли пліч-о-пліч.
 
Майбутня переможниця Валентина Кілярська здобула беззаперечне лідерство вже з 5 км, і долала дистанцію наодинці, час від часу примикаючи до бігунів-чоловіків. Як пізніше зазначила сама Валентина, наявність суперниці могла б мотивувати її бігти швидше. Невдовзі на переможницю Tavria V Odesa Half Marathon чекає участь у марафоні, тому цього дня вона берегла сили і «бігла економно».
 
У рамках 4th Tavria V Odesa Half Marathon, окрім основної дистанції – 21,0975 км, також були проведені змагання з бігу на інші дистанції: Rexona Mini Marathon 4.2 км, Odesa Run 10 км, Herbalife Family Run 1.6 км, естафета Under Armour Relay 3×5+6.0975 км, командні та дитячі забіги.
Одеський півмарафон проводиться в Одесі вже четвертий рік поспіль. За цей час кількість учасників зросла утричі, з 1100 у 2016 році до понад 3300 у 2019 році.
 
– Tavria V Odesa Half Marathon – це частина родини Бігової ліги Run Ukraine. Ми щиро раді, що півмарафон зростає, і цього року в ньому взяли участь понад 3,3 тисячі бігунів. Для нас це в першу чергу індикатор довіри суспільства та розуміння важливості цієї події для міста, – зазначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький. – Я дякую кожному: усі ви – невід’ємна складова Одеського півмарафону.