Софія Яремчук та Дмитро Сірук виграли чемпіонат України-2019 з бігу на 10 км

224
У Львові в рамках традиційної «Львівської десятки» відбувся чемпіонат України з бігу на 10 км.
 
– Чемпіонат України з бігу на 10 км у нас ніколи не був відбірковим, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук. – Він розглядається в першу чергу як популяризація шосейного бігу. Професійні атлети – дорослі, молодь та юніори – змагалися за чемпіонські титули. Області, які їх делегували – за очки (найкращою, до речі, стала Вінницька). Дуже цікаво спостерігати за тенденціями розвитку бігового руху. Я на ці змагання приїжджаю вже втретє поспіль. І якщо два роки тому в них виступало 500 учасників, минулого року – 1000, то зараз – 1500! Львів’яни збираються подавати заявку на проведення у їхньому місті цього чемпіонату України і наступного року.
 
Враження про змагання залишилися найкращі. Федерація легкої атлетики Львівської області на чолі з президентом Миколою Мандроною провела їх чітко, гарно, з душею. Грошові призи та подарунки від спонсорів. В самому центрі міста, біля Оперного театру. Дистанція не легка – багато бруківки. Тим не менш, доволі високий результат показала переможниця у жінок місцева атлетка Софія Яремчук – 33.20. На сім секунд від неї відстала Ольга Котовська з Рівненської області – вона цього сезону б’є особисті рекорди на суміжних дистанціях, готується до виконання олімпійського нормативу в марафоні.
 
У чоловіків перемогу святкував Дмитро Сірук (Рівненська обл.) – 29.58, шістьома секундами йому поступився житомирянин Василь Коваль. Відзначу тут 19-річного Андрія Краковецького з Вінничини. Перспективний юніор, від якого я жду серйозних результатів після цього олімпійського циклу. Сьогоднішній результат – 30.58 – говорить про його гарний потенціал.
 
Повні результати змагань – за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяНагороди та почесні звання до Дня фізичної культури та спорту!
Наступна статтяЮлія Левченко та Андрій Проценко – найкращі легкоатлети серпня в Україні