Михайло Кохан: «Мені лише 18 років, тож це непоганий виступ для першого чемпіонату»

614
У 18 років, на своєму дебютному чемпіонат світу Михайло Кохан посів п’яте місце з метання молота. І це у дорослій компанії, де вага снаряда вища.

 
Кохан у п’ятій спробі встановив особистий рекорд (77,39 м), проте навіть попри це результатом залишився не до кінця задоволений.
 
«Сьогодні довелось похвилюватися. Стільки нервів у третій спробі, як тут, ще не витрачав на жодних змаганнях.На минулорічному юніорському чемпіонаті Європи у Тампере перші дві спроби не були зараховані, але третю я добре виконав і проходив далі. А у Досі все було впритул. Наприклад, британець Нік Міллер має 78 метрів і якби метнув їх, міг би мене витіснити», – каже Михайло.
 
«Будемо вважати, що новачкам щастить, – підключається до розмови тато і тренер Михайла Сергій Кохан. – У кваліфікації він зробив усе вільно, а у фіналі почав затискатися».
 
«Насправді, мені лише 18 років, тож це непоганий виступ для першого чемпіонату. Але все ж трішки не склалося. Можна було ще додати і показати результат в районі 78 метрів, щоб було четверте-третє місце», – додає Михайло.
 
Скориставшись нагодою, ми поставили Сергію і Михайлу питання, яке регулярно обговорюються у різних колах: щодо того, чи не зарано юніору брати до рук дорослий молот, ризикуючи «зламатися».
 
– Ми не форсуємо підготовку, – каже Сергій Кохан. – Якщо люди вважають, що ми ставимо перед собою якісь захмарні цілі і посилено до неї готуємося вже зараз, то це не так. Ми, приміром, не працюємо з великою вагою, як, можливо, звикли працювати люди старшого покоління. Якщо чесно, ми, за великим рахунком, навіть не присідаємо і штанги не тягаємо. Якщо ті, хто з нами виступає, присідають з вагою 200 кілограмів, то Міша у своєму житті присів максимум зі 120.
 
Тобто Михайло метає виключно на таланті і легких тренуваннях?  
 
Так, це талант і спринтерська, швидкісно-силова підготовка. Ми лише починаємо працювати на силу, але максимально намагаємося відтягнути це на далі, на більш пізній період.