Жорсткі нормативи атлетам не завада

212
30-31 жовтня в Ужгороді відбувся чемпіонат України з кросу, який був вирішальним етапом відбору на чемпіонат Європи (8 грудня, Лісабон, Португалія) та чемпіонат АБАФ (9 листопада, Беране, Чорногорія) з кросу. Він пройшов за домінування вінницьких кросменів, які виграли командний залік і серед областей, і серед ДЮСШ (МДЮСШ №1), і серед СДЮШОР (ВСДЮСШОР).
 
– Вперше при відборі ми застосували такі жорсткі критерії відбору на чемпіонат Європи з кросу, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук. – До команди потрапляли чемпіон України, а срібний та бронзовий призери – за умови наявності в європейському ТОП-50 на дистанціях 800 метрів і довших.
 
Стартувало в Ужгороді понад 400 атлетів. Можу зі впевненістю сказати, що за всі роки, які я працюю тренером, це – найкращий чемпіонат України. Федерація легкої атлетики Закарпатської області, особливо один з її керівників Анатолій Коломоєць, спрацювали просто супер. Траса проходила вздовж річки, з трав’яним покриттям, і чудово проглядалася. Були підготовлені штучні перепони: насипаний пісок, вкладені колоди, зроблені гірки, штучна яма з водою. Сцена, пряма трансляція, інформаційне табло, чудова погода – все було просто відмінно.
 
 
Порадували і результати. Попри жорсткі критерії відбору, нам вдалося сформувати повні команди, без запасних. Навіть в останній дисципліні, на 10 км. Її виграв Іван Стребков з Тернопільської області (30.57), який пропустив останні два роки через травму. Одразу за ним фінішували киянин Богдан-Іван Городиський (30.59) та Дмитро Сірук з Рівного (31.03).
 
6-го листопада прямо з Ужгорода вирушить команда, яка 9 листопада в Чорногорії візьме участь в чемпіонаті АБАФ з кросу. Вона на 50 відсотків складатиметься з атлетів, які відібралися і на чемпіонат Європи, і на балканській першості хочуть ще раз перевірити себе в кросі. Після повернення звідти разом з іншими володарями путівок до Лісабона-2019 вони почнуть в Ужгороді готуватися безпосередньо на чемпіонат Європи. Цей збір триватиме з 10 по 30 листопада, і стане головним етапом підготовки.
 
З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням