Ярослава Магучіх – у п’ятірці фіналісток на звання «Зірка, яка сходить» у світі

318
Фото (c)Getty Images for IAAF
Українка Ярослава Магучіх потрапила до п’ятірки фіналісток на звання «Зірка, яка сходить» у світі за підсумками 2019 року. Ім’я переможниці буде назване під час урочистої церемонії нагородження ІААФ World Athletics Awards 23 листопада у Монако.

 
У 2019-му Ярослава Магучіх виграла срібну медаль зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу, побивши світовий юніорський рекорд (2,04 м), а також стала чемпіонкою Європи серед юніорок. За підсумками року Магучіх перемогла у номінації «Зірка, яка сходить» за версією Європейською легкої атлетики та виграла нагороду Пьотра Нуровскі як найкраща юна спортсменка за версією МОК.
 
Серед суперниць Магучіх за звання найкращої у світі:
 
– рекордсменка світу серед юніорок з бігу на 100 метрів з бар’єрами (12,71 с) Брітані Андерсон з Ямайки;
 
– лідер світового юніорського сезону з бігу на 1500 метрів (4.02,97 хв), бронзова медалістка Африканських ігор, півфіналістка чемпіонату світу Лемлем Хайлу з Ефіопії;
 
– володарка найкращого результату світу серед юніорок зі спортивної ходьби на 20 км (1:25.29 год), лідер юніорського світового сезону і рекордсменка Південної Америки серед юніорок зі спортивної ходьби на 10 км (43.04 хв) Гленда Морейон з Еквадору;
 
– рекордсменка світу серед юніорок з бігу на 100 метрів (10,75 с) і 200 метрів (22,17 с), чемпіонка NCAA з бігу на 100 метрів Ша’Каррі Річардсон зі США.
Фото (с)Getty Images for IAAF
За матеріалами IAAF
Попередня статтяДень народження святкує Геннадій Авдєєнко!
Наступна статтяПішов з життя Юрій Горбаченко…