Київський міжнародний півмарафон отримав від ІААФ Silver Label

243
Київський півмарафон отримав статус Silver Label від World Athletics – міжнародної асоціації, яка об’єднує 214 легкоатлетичних федерацій з усього світу. Він став першим українським стартом з такою відміткою, яка свідчить про високий рівень організації та відповідності світовим стандартам.
 
Для отримання цього статусу організаторам необхідно було виконати ряд вимог IAAF (Міжнародної Асоціації Легкоатлетичних Федерацій) 7 квітня 2019 року під час проведення 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon. Нещодавно в World Athletics, як стала називатись колишня IAAF з жовтня цього року, підтвердили успішне виконання вимог.
 
World Athletics Silver Label – це, у першу чергу, показник якості забігу, який може приваблювати іноземців. Отримавши лейбл, забіг вноситься до офіційного календаря подій World Athletics, на який орієнтуються світові атлети у плануванні свого бігового сезону.
 
Наразі в календарі World Athletics на 2020 рік (до вересня) заплановано понад 100 бігових подій, серед яких близько 20 півмарафонів. Лише три півмарафони, окрім Київського, мають статус Silver Label: Kagawa Marugame International Half Marathon в Японії, PZU Warsaw Half Marathon у Польщі та Minsk Half Marathon в Білорусі.
 
Silver Label – це статус, що присуджується Міжнародною Асоціацією Легкоатлетичних Федерацій. Зокрема вимоги для отримання такого лейблу передбачають:
  1. Участь у забігу елітних атлетів світового класу.
  2. Повне перекриття руху транспорту на трасі та присутність офіційного вимірювача траси.
  3. Організацію пейсмейкерів, точок гідратації та харчування, пейскару (автомобіля-“провідника”) з хронометром на ньому відповідно до вимог Міжнародної Асоціації Легкоатлетичних Федерацій.
  4. Електронну фіксацію результатів для усіх учасників.
  5. Допінг-контроль та медичний контроль.
  6. Висвітлення події на телебаченні або стримінгових сервісах.
 
Київський півмарафон – єдиний забіг в Україні з лейблом від World Athletics. З 2018 року він проходив зі статусом IAAF Bronze Label. Ще тоді генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький анонсував, що Київський півмарафон спробує здобути срібну відмітку у 2019 році.