Ярослава Магучіх – переможниця номінації «Зірка, яка сходить» у світі

363
Фото © Philippe Fitte for World Athletics
Українка Ярослава Магучіх стала переможницею номінації «Зірка, яка сходить» у світі за підсумками 2019 року. Про це стало відомо під час урочистої церемонії нагородження Всесвітньої легкої атлетики World Athletics Awards (23 листопада, Монако).

 
«Дуже вдячна Всесвітній легкій атлетиці і всім організаторам церемонії нагородження. Ця перемога для мене дуже цінна. У мене залишаться незабутні спогади про 2019 рік, адже це був мій перший дорослий чемпіонат світу. Я була рада вже тому, що потрапила у Доху-2019, а у кваліфікації, певно, ще й сама не думала про те, що виграю срібну медаль»,– сказала Ярослава Магучіх.
 
Нагороду Ярославі вручав перший віце-президент Всесвітньої легкої атлетики Сергій Бубка.
 
У 2019 році Магучіх виграла чемпіонат Європи U20. 30 вересня вона стала наймолодшою в історії медалісткою дорослих чемпіонатів світу, вигравши у Досі срібло зі стрибків у висоту і двічі побивши юніорський світовий рекорд (2,02 м і 2,04 м).
 
У 2019 році Ярослава Магучіх також перемогла у номінації «Зірка, яка сходить» за версією Європейської легкої атлетики і виграла нагороду Європейського олімпійського комітету Piotr Nurowski Best European Young Athlete Prize.
 
 
До п’ятірки фіналістів у номінації «Зірка, яка сходить» серед чоловіків потрапив також українець Михайло Кохан. У 2019-му він виграв чемпіонат Європи U20з юніорським рекордом континенту з метання молота (84,73 м), а у жовтні посів п’яте місце уже на дорослому чемпіонаті світу. Переможцем став Селемон Барега.