Ярослава Магучіх – переможниця World Athletics Indoor Tour 2020

431
У Глазго визначили першу переможницю WorldAthleticsIndoorTour 2020. І хоча у турі попереду ще два етапи, та найкращу зі стрибків у висоту визначали вже зараз.
 
Українка Ярослава Магучіх приїхала до Глазго фавориткою змагань. Для того, щоб виграти етап, їй вистачило 1,93 м. Наступну висоту – 1,96 м – українка пропустила, а 1,98 цього вечора подолати не вдалося. Нагадаємо, що Магучіх також виграла етап у Карлсруе, де встановила світовий юніорський рекорд у приміщенні – 2,02 м.
 
Українка Юлія Левченко і полька Кароліна Лічвінко отримали невеликі травми і, вирішивши не ризикувати здоров’ям в олімпійський рік, змагання у Глазго пропускали.
 
Українка Марина Бех-Романчук зміцнила лідерські позиції у турі. Вона впевнено виграла змагання зі стрибків у довжину, двічі приземлившись на позначці 6,90 метрів.
 
Швед Арманд Дуплантіс тиждень тому у Торуні побив світовий рекорд зі стрибків з жердиною, стрибнувши на 6,17 м. А у Глазго поліпшив його ще на один сантиметр, упевнено і з першої спроби подолавши 6,18 м.
 
Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс з Ямайки прагнула взяти участь у чемпіонаті світу у приміщенні, який у березні мав приймати Нанкін. Проте через перенесення змагань на наступний рік, як і інші спортсмени, була змушена відмовитися від цих планів. Єдиним у зимовому сезоні для неї став турнір у Глазго, де вона впевнено перемогла з бігу на 60 метрів (7,16 с).
Попередня статтяВийшов з друку легкоатлетичний довідник «Статистика 2019»!
Наступна статтяРекордний хет-трик від Файчака та WR від Федорка