«Академія легкої атлетики України»: членів ФЛАУ знайомили з антикризовими комунікаціями

384
«Кризові комунікації – це найцікавіше», – відразу наголосили Олена Лобова і Лариса Шустенко, лектори онлайн-семінару «Як запобігти комунікаційній кризі та що робити, якщо криза спіткала».

 
Обидва лектори мають неабиякий досвід роботи з питань комунікацій. Зокрема, Олена Лобова є засновницею тренінгового центру з комунікацій та менеджменту Old School, а Лариса Шустенко була директором департаменту комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України 2014-2016 років.
 
Лектори пояснили учасникам семінару, що таке кризові ситуації, розібрали типи криз, розповіли, як їх передбачити, які дії можна зробити на попередження, дали поради щодо того, як створити карту ризиків, і як все ж діяти, якщо кризова ситуація все ж виникла. Все це підкріплювалося прикладами, більшість з яких були добре відомі учасникам, а тому, допомагали краще і швидше зрозуміти ті чи інші аспекти.
 
Лектори також розповіли про антикризовий штаб, як він працює і хто у нього входить. Щодо комунікацій, то під час семінару говорили як про внутрішні, так і про зовнішні; ділилися порадами щодо того, як краще відповідати на ті чи інші питання, яких фраз ліпше уникати, а на які питання взагалі не варто відповідати.
 
Актуальною і важливою, особливо для спортсменів і тренерів, була частина, у якій говорили про політичні питання, а особливо про питання агресії Росії проти України, дискваліфікації російських спортсменів, публічної поведінки атлетів й інших осіб у ситуаціях, які стосуються цих тем.
 
Тим атлетам, тренерам, керівникам і прес-аташе ТФЛА, які не брали участі у семінарі, радимо переглянути його, коли він з’явиться на каналі ФЛАУ у YouTube, аби максимально уникати кризових ситуацій.