Українські легкоатлети – серед претендентів на спеціальні стипендії ІААФ

231
Всесвітня легка атлетика (ІААФ) ініціювала програму з підтримки провідних атлетів різних країн, чия підготовка до Олімпійських ігор стала під загрозою через світову пандемію коронавірусу та викликану нею економічну кризу. Ця програма була розроблена за сприяння Міжнародного олімпійського комітету. Було оголошено приймання заявок від легкоатлетів, і тим, кого оберуть в цей пул, будуть призначені спеціальні стипендії ІААФ.
 
– З цього приводу до ІААФ звернулася достатньо велика кількість українських легкоатлетів, – розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Хтось самостійно, хтось за сприяння Легкої атлетики України. Днями в мене відбулися перемовини з керівником офісу президента ІААФ, який відповідає у Всесвітній легкій атлетиці за цей проєкт. Суть перемовин полягала в тому, щоб донести до міжнародної федерації, що така допомога зараз є особливо актуальною для українських спортсменів. Адже у нас практично обнулилося державне фінансування (зменшилося на 78%); скасовано гранти ІААФ; у партнерів та спонсорів ФЛАУ виникли фінансові проблеми, через які вони не можуть наразі виказувати нам підтримку. Одночасно виникли і проблеми на місцях, через що з місцевих бюджетів також стало складно підтримувати їхніх спортсменів. Окрім цього, в більшості регіонів відсутні адекватні місця для тренувань, що робить підготовку більш складною та дорогою, адже потрібно кудись виїжджати на збори.
 
Все це я намагався донести, аби переконати ІААФ включити в цей пул якомога більше українських легкоатлетів. Сподіваюся, що нас почули, і результатом цих перемовин буде велика кількість стипендій для наших легкоатлетів. Щойно надійде точна інформація з цього приводу, ми одразу її оприлюднимо.