Пішов з життя Олександр Білязе

430
12 серпня на 93-му році життя пішов з життя Заслужений тренер України віцепрезидент «Спортивного клубу Сергія Бубки» Олександр Олексійович Білязе.

 
На початку кар’єри, у 1945 році, Олександр Білязе працював учителем фізичної культури у середній школі. У 1950-му, закінчивши Ворошиловградський технікум фізичної культури і спорту, почав працювати тренером з легкої атлетики у ДЮСШ. А уже через рік отримав пропозицію стати старшим тренером з легкої атлетики і тренером збірної команди області у товаристві «Шахтар».
 
Олександр Олексійович підготував низку провідних легкоатлетів, 32 з яких стали майстрами спорту. Більш 30 разів його вихованці ставали чемпіонами і призерами УРСР і СРСР.
 
У 1974 році Олександр Олексійович був призначений на посаду заступника голови комітету з фізичної культури і спорту Донецької області, де координував розвиток олімпійських видів спорту і підготовку спортсменів високого рівня. А ще за три роки був запрошений на посаду державного тренера з легкої атлетики.
 
З 1991 року до 1 січня 2002-го Білязе працював віцепрезидентом «Спортивного клубу Сергія Бубки». За його безпосередньої участі при клубі була створена спортивна дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з легкої атлетики. Олександр Олексійович тривалий час був спортивним директором міжнародного турніру найсильніших у світі стрибунів з жердиною «Зірки жердини» у Донецьку.
 
Прощання з Олександром Олексійовичем відбудеться 14 серпня. Поховають його на Байковому кладовищі у Києві.
 
Легка атлетика України висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олександра Олексійовича.
За матеріалами sportdonoda.gov.ua
Попередня статтяЖоржу Каруці присвоєно звання «Почесний член ФЛАУ»!
Наступна статтяПішов з життя Іван Тимченко