Віктор Шумік: «Після відпочинку є сили тренуватися і показувати хороший результат»

466
Результат, показаний Віктором Шуміком на змаганнях зі спортивної ходьби «Луцька десятка», подарував атлету вагомі підстави для радості. І йдеться тут не лише про особистий рекорд на дистанції 10 кілометрів, а і про те, що з таким часом і такою ходьбою атлет цілком може з оптимізмом дивитися в олімпійське майбутнє.

 
«Дуже задоволений часом, встановив особистий рекорд. Завданням на тих змаганнях було не виграти, а вийти з сорока хвилин. Розраховував десь на 39.50, а вийшло набагато швидше – 39.35,41, – розповідає Віктор Шумік. – Хотілося б, щоб приїхало більше атлетів, які спеціалізуються зі спортивної ходьби на 20 кілометрів. Це зробило б турнір видовищнішим і конкуренція була б вищою. Але попри це змагання були важливими і потрібними для того, щоб впевнитися у собі та побачити, що можу виступати краще і краще».
 
«Я спеціалізуюся на дистанції 20 кілометрів і для мене важливі як швидкість, так і витривалість, – продовжує Шумік. – Без витривалості двадцятку не пройдеш, а без швидкості не зможеш показувати час 1:21 години і швидше.
 
З одного боку, цей сезон був не найкращим, адже через карантин випала ціла низка змагань. Спочатку ми майже не тренувалися – займалися двічі на тиждень, підтримуючи форму. Коли ситуація в Україні більш-менш стабілізувалася, почали працювати більше. Та у всьому цьому можна відшукати і плюс, адже ми змогли відпочити. Інколи буває так, що не встигаєш відновитися і старти виходять невдалі. А зараз є сили тренуватися, викладатися і показувати хороший результат.
 
Дуже добре, що у березні в Івано-Франківську встигли провести зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби. Я вже тоді був у хорошій формі, встановив особистий рекорд на дистанції 20 кілометрів. Карантин трішки збив усе, але втягуємося. Десь тиждень тому повернулися зі збору у Ворохті і плануємо там ще один перед чемпіонатом України. На цей турнір у мене теж є плани і завдання – налаштовуюся на те, щоб в Івано-Франківську виконати олімпійський норматив».