#OlympicLab на Одещині за участю легкоатлетів

308
Минулий тиждень видався насиченим на спортивні заходи для Одеської області, чиє відділення НОК провело відразу два майстер-класи.

 
Учасниками заходу у рамках проекту #OlympicLab стали спортсмени КДЮСШ міста Чорноморська. Лекторами і наставниками для юних атлетів були бар’єрист Віктор Солянов і тренерка збірної України Олена Голуб. Вони розповіли слухачам про бар’єрний біг, акцентуючи увагу на основних технічних моментах, а також розповіли про свої досягнення і як вони йдуть до мети. Після чого вже юні спортсмени отримали змогу поділитися своїми мріями і цілями та поспілкуватися з наставниками.
 
Звісно, не обійшлося і без практичного майстер-класу з бар’єрного бігу від Віктора Солянова та цікавої естафети, у якій дівчата та хлопці змагалися один з одним на дистанції з низькими бар’єрами. Лідирувала то одна команда, то інша, але у результаті була зафіксована нічия.
 
«Такі заходи дуже необхідні для молодих атлетів. На них вони можуть поспілкуватися зі спортсменами, які вже чогось досягли, отримали знання та вміння, – говорить Олена Голуб. – А головне, я побачила палаючи очі, бажання досягнути високих цілей. Вони не боялися ставити питання – і мені, і Віктору. Вважаю, що захід пройшов з великою користю».
 
Ще один захід у рамках проекту #OlympicLab відбувся на одеському стадіоні «Динамо». Тут в гості до юних атлетів завітали Заслужений тренер України, президент клуба «Висота» Валерій Лебедюк, учасник Олімпійських ігор Руслан Гливинський та ще один стрибун у висоту, львів’янин Вадим Кравчук.
 
Слухачами, а потім й активними учасниками заходу стали юні динамівські легкоатлети, які спеціалізуються зі стрибків у висоту, а також львівські представники «королеви спорту», які перебувають на зборі в Одесі.
 
Захід пройшов під гаслом «Здолай свою висоту», адже спортсмени постійно долають висоти – і в спорті, і в житті.
 
Як і Чорноморську, на заході були і спілкування, і практичний майстер-клас.
 
«Такі заходи потрібно проводити частіше. Це допоможе залучати дітей до спорту і до легкої атлетики зокрема. Дуже важливо, щоб юні спортсмени вживу бачили тих, хто долає висоти, і розуміли, що це можливо», – зазначив Руслан Гливинський.
Попередня статтяМарина Бех-Романчук і Андрій Проценко – найкращі легкоатлет і легкоатлетка вересня в Україні
Наступна статтяПочато реєстрацію на вебінари ЕА для лікарів і масажистів збірних