Wizz Air Kyiv City Marathon Online бігли на шести континентах

273
2020 рік і пандемія COVID 19 продовжують вносити зміни як у спортивне, так і у буденне життя ледь не кожної людини на планеті. Не став винятком і Київський марафон, який цьогоріч відбувся онлайн.

 
Wizz Air Kyiv City Marathon Online 31жовтня-1 листопада вийшли близько 4300 бігунів. Щоправда, хоч старт у всіх був і в рамках одних змагань, але у різних місцях. А тому і переможців цього разу не визначали. Кожен з учасників, який подолав свою дистанцію, зміг одягнути отриману поштою медаль від організаторів.
 
Завдяки онлайн-формату на старт марафону й інших забігів вийшли бігуни на шести континентах і у 43 країнах.
 
До програми крім класичної марафонської також ввійшли дистанції 21 км, 10 км і 4,2 км.
 
«У 2010 році саме з Київського марафону розпочалася бігова історія України, яка триває до сьогодні. Кожен з нас виходить на старт, маючи особисті ціль і мотивацію. Для себе я назвав цей сезон “сезоном усвідомлення”. Сьогодні як ніколи важливо розуміти, для чого ти це робиш. Я колись чув такий вислів: “Біг – це тренд, і тренди, як ви знаєте, проходять”. Але я не вірю у ці слова. Я вірю, що наш біг має бути усвідомленим і будуватися на цінностях, а не на хайпі. Цей сезон – це унікальна можливість відкрити себе заново, копнути глибше, побачити більше», – сказав генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.
 
Бігуни, які були у Києві, могли почати забіг на Трухановому острові, де була облаштована стартова арка. Серед них були не лише спортсмени-професіонали, а й аматори, відомі музиканти та телеведучі.
 
У рамках заходу відбулася вже традиційна для пробігів Run Ukraine «Ветеранська десятка», участь у якій взяли близько 140 ветеранів АТО/ООС.
 
Також відбувся забіг з собаками PRO PLAN® DOG RUN Online. 280 бігунів разом зі своїми чотирилапими улюбленцями взяли у ньому участь та здобули медалі для себе і своїх пухнатих напарників.
 
Та основна увага, звісно, була прикута до елітних бігунів. Серед них Олександр Сітковський, Микола Нижник, Артем Алфімов, Андрій Аліксійчук та Єгор Жуков.
За матеріалами Run Ukraine
Фото (с)Run Ukraine
Попередня статтяРатифіковано світовий рекорд з бігу на 5000 метрів серед чоловіків
Наступна статтяПішов з життя Ярослав Свида