Основні рішення Ради ФЛАУ

540
15 грудня у форматі онлайн відбулося засідання Ради ФЛАУ.
Рада затвердила голів комісій ФЛАУ. Перша віцепрезидентка ФЛАУ Олена Говорова очолила Комісію розвитку, віцепрезидент ФЛАУ Віктор Грінюк – Комісію змагань і Комісію з позастадіонних видів, віцепрезидент ФЛАУ Володимир Рудюк – відроджену Комісію зі спортивних споруд, а члена Ради ФЛАУ Євгена Проніна призначено в.о. голови Комісії етики і юридичних проваджень.
«Відродження Комісії спортивних споруд на сьогоднішній день стало надзвичайно актуальним. В Україні за останні роки реконструйовано близько 20 стадіонів, проте сертифіковано лише сім з них. Більше того, міжнародні змагання і чемпіонат України, який буде відбірковим до Олімпійських ігор, може, як і раніше, прийняти лише Луцьк, – говорить генеральна секретарка ФЛАУ Іоланта Хропач. – Ми прагнемо не лише до того, щоб арени з’являлися, а й до того, щоб роботи були виконані якісно і відповідали міжнародним стандартам».
Керівникам комісій доручили розробити положення, а також сформувати пропозиції щодо списку кандидатів до складу комісій і винести їх на затвердження Ради ФЛАУ.
***
Легка атлетика України вже традиційно щороку відзначає найкращих суддів. Рада ФЛАУ затвердила десятку найкращих за підсумками 2020-го та переможця премії Юрія Карпюка. Їхні імена оголосять під час вручення нагород на чемпіонаті України-2021 у приміщенні.
***
Під час засідання президент ФЛАУ Равіль Сафіуллін наголосив на необхідності створення програми розвитку легкої атлетики в Україні. До 30 червня територіальні федерації, Комітети і Комісії ФЛАУ, члени Ради ФЛАУ, головні та старші тренери готуватимуть пропозиції, які могли б лягти в основу програми розвитку, після чого їх обговорять на засіданні Ради ФЛАУ.
***
Новообраний в.о. голови Комісії етики та юридичних проваджень Євген Пронін представив пропозиції змін до Статуту ФЛАУ та проєкт етичного кодексу ФЛАУ. Члени Ради висловили свої побажання щодо обох документів.
Робота над проєктом нової редакції Статуту ФЛАУ продовжиться з урахуванням пропозицій територіальних федерацій, Ради ФЛАУ, Комітетів і Комісій ФЛАУ, після чого його буде винесено на затвердження Конференції ФЛАУ.
***
Головний тренер Вячеслав Тиртишник розповів про підготовку до Олімпійських ігор. Доповів про кількість атлетів, які виконали нормативи, систему відбору та плани щодо місць проведення передолімпійських зборів команди.
***
Член Ревізійного комітету ФЛАУ Андрій Комаров на засіданні Ради доповів про хід аудиту у ФЛАУ, стан дебіторської/кредиторської заборгованостей та застереження аудиторів на початку роботи.
***
Директорка департаменту змагань ФЛАУ Яна Бочарська розповіла про можливість проведення міжнародних змагань в Україні, поділилася з членами Ради інформацією про те, які вимоги висуваються Всесвітньою та Європейською легкою атлетикою до організації і проведення тих чи інших змагань у питаннях інфраструктури, логістики, спортивних об’єктів, а також розповіла, за які міжнародні змагання Україна планує поборотися.
Наступне засідання Ради ФЛАУ призначене на 19 березня 2021 року.