Всесвітня легка атлетика опублікувала календар пробігів на 2021 рік

1287

Всесвітня легка атлетика опублікувала календар пробігів на 2021 рік – Label Road Race calendar. До нього ввійшли 191 пробігів у 49 країнах світу.

Першим змаганням з календаря має стати жіночий марафон в Осаці 31 січня. А заключним стартом будуть новорічні забіги – New Year’s Eve – у Мадриді, Больцано та Сан-Паулу.

Оскільки через пандемію корнавірусу календар може змінюватися, багато змагань очікують на приєднання до Label-програми. Це буде зроблено, як тільки їхнє проведення буде підтверджене.

У програмі 2021 року буде три лейбли: World Athletics Label, World Athletics Elite Label та World Athletics Elite Platinum Label.

World Athletics Label буде доступний для всіх сертифікованих пробігів по шосе, які проводилися не менше двох років поспіль до 2021 року і траси яких мають міжнародні сертифікати про вимірювання. Для перших «лейблів» у 2021 році буде призначений технічний консультант від Всесвітньої легкої атлетики, який слідкуватиме за дотриманням правил та положень.

На забігах серії World Athletics Elite Label повинні бути передбачені призові як мінімум для першої вісімки. При цьому призові для переможців повинні становити не менше 15000 американських доларів з марафону та 7500 доларів для переможців на інших дистанціях як серед чоловіків, так і серед жінок.

World Athletics Elite Platinum Label гарантований лише для тих пробігів, які отримали платиновий статус у 2020 році, незалежно від того, відбулися тоді змагання чи ні.

Детальніше читайте на сайті Всесвітньої легкої атлетики.