Призери чемпіонатів ABAF і учасники чемпіонатів світу, або хто виступить на чемпіонаті України з гірського бігу

880

22 травня Славське прийматиме чемпіонат України з гірського бігу (вгору-вниз).

Участь у змаганнях візьмуть як дорослі спортсмени, так і молодь (U23) та юніори і юніорки (U20). При цьому, як зазначається в регламенті, юнаки і дівчата (U18 і молодші) до участі в змаганнях не допускаються.

Чоловіки (дорослі і молодь) долатимуть дистанцію, довжиною 12 км (перепад висот 650 м). Жінки (дорослі і молодь) та юніори – 8 км (перепад висот 400 м), а юніорки – 4 км (перепад висот 200 м).

Серед 25 атлетів, які попередньо заявлені на старт змагань серед чоловіків і молоді, зокрема, учасники чемпіонатів світу і недавнього чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) з гірського бігу і його бронзові призери в командному заліку Богдан Добранський і Олександр Ченікало, бронзовий призер чемпіонату ABAF-2019 з гірського бігу, учасник чемпіонатів світу Сергій Расчупкін, учасник чемпіонатів світу з гірського бігу та з бігу на 50 км Ігор Панченко, багаторазовий учасник чемпіонатів Європи з кросу Юрій Вихопень і переможець нещодавнього «Кубку Дружба» з бігу на 3000 метрів Павло Клим.

У жінок основна увага буде прикута до Юлії Тарасової, яка брала участь в чемпіонатах світу з трейлу, гірського бігу, була переможницею чемпіонатів ABAF з марафону, й учасниці чемпіонатів світу з гірського бігу Олени Китиці. Обидві минулого вік-енду виступали на чемпіонаті ABAF з гірського бігу в Румунії і обидві ввійшли до попередньої заявки на чемпіонат України. Тоді Китиці не вдалося фінішувати, а Тарасова замкнула першу десятку. Всього на старт у змаганнях жінок і жінок U23 заявилися вісім спортсменок.

У попередній заявці команд на чемпіонат України з гірського бігу (вгору-вниз) також чотири юніорки й 11 юніорів.

Стартові протоколи будуть опубліковані у відповідному розділі на сайті ФЛАУ після остаточного підтвердження командами їхніх заявок.