20 метрів від Романа Кокошка й новий рекорд Юлімар Рохас (ВІДЕО)

987

22 травня в Андухарі (Іспанія) відбувся етап бронзової серії Континентального туру Всесвітньої легкої атлетики. За тиждень до цього українець Роман Кокошко вперше в кар’єрі штовхнув ядро за 20-метрову позначку, тож на його виступ в Іспанії чекали з непідробним інтересом.

Такий результат, на думку спеціалістів, був очікуваним. Кокошко неодноразово штовхав ядро за 20 метрів на тренуванні, а 15 травня у Фару зміг продемонструвати це і на змаганнях. В Андухарі він лиш підтвердив цей рівень, ставши п’ятим і показавши 20.00 м.

Цікаво, що перше й друге місця з однаковими результатами посіли португальці Цанко Арнаудов і Франсіско Бело – 20.25 м. Проте за другою кращою спробою переміг Арнаудов. Поляк Конрад Буковецькі третій (20.14 м).

Два роки тому в Андухарі Юлімар Рохас виграла змагання з потрійного стрибка з приголомшливими 15.41 метрами. Далі за всю історію стрибала лише рекордсменка світу, українка Інеса Кравець (15.50 м). Неабияк на появу венесуелки чекали й 2021-го,  і не даремно. Рохас у третій спробі поліпшила результат дворічної давнини, встановила новий рекорд Південної Америки і тепер очолює світовий топлист сезону з результатом 15.43 м.


Всі результати турнірі в Андухарі