Командний чемпіонат Європи: перемога Польщі й приголомшливі результати Йоганнеса Феттера

627
Фото (с)European Athletics

29-30 травня у Хожуві відбулася Суперліга командного чемпіонату Європи. Переможницею стала збірна Польщі.

Україна участі в змаганнях не брала і автоматично була переведена до Першої ліги. Разом з нашою командою Суперлігу залишила також збірна Португалії.

У двох дисциплінах атлети встановили найкращі результати сезону в світі. Власне, на верхівці топлиста залишилися ті, хто й був до цього, але результати змінилися.

Поляк Павел Файдек продовжив серію за 80 метрів з метання молота, яку цього сезону розпочав в Андухарі, 82.98 метрами в Хожуві.

Німець Йоганнес Феттер почав змагання з метання списа з найкращого результату сезону в світі (94.24 м), а у другій спробі поліпшив його до 96.29 м. Щоправда, після цього німець відчув біль в аддукторі. Після огляду лікарем і масажистом та здачі допінг-тесту Феттер поїхав у лікарню на МРТ. На щастя для атлета, у нього не знайшли нічого серйозного й він продовжить підготовку до Олімпійських ігор у Токіо, про що повідомив на свій сторінці в Instagram.

96.29 м стали третім найкращим результатом в історії метання списа, а командний чемпіонат Європи – п’ятим турніром поспіль, на якому Феттер метав за 90 метрів.

Попередня статтяНаціональні рекорді і найкращі результати сезону в світі від багатоборців у Гьотцісі
Наступна статтяУ ювілей Володимира Голубничого пригадуємо його олімпійські перемоги