Новини «Діамантової ліги»

654

Календар «Діамантової ліги» зменшився на два етапи, які мали відбутися в Китаї 14 і 22 серпня.

«Через обмеження на поїздки й суворі карантинні вимоги, які діють у Китаї, і з огляду на Олімпійські ігри й наявність у календарі решти етапів «Діамантової ліги», а отже, насичену літню програму змагань, етапи в Китаї немає можливості перенести на інші дати», – говориться в заяві організаторів.

Дисципліни, які мали відбутися в Китаї, будуть розподілені між етапами, які залишилися.

***

Багаторазова переможниця Олімпійських ігор і чемпіонатів світу Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс виступить на етапі в Осло, 1 липня. Цього року ямайчанка подолала 100 метрів з другим результатом в історії (10.63 с). Швидше бігла лише рекордсменка світу Флоренс Гріффіт-Джойнер.

Серед суперниць Фрейзер-Прайс очікуються Марі-Жозе Та Лу, Наташа Моррісон і Жавьєн Олівер. Зазначимо також, що рекорд стадіону, який належить Мерлін Отті, дорівнює 10.88 с.

В Осло зірковий склад також очікується в секторі для стрибків з жердиною серед чоловіків. Попереднє підтвердження отримане від світового рекордсменка Арманда ‘Мондо’ Дуплантіса, чемпіона світу Сема Кендрікса й семиразового переможця «Діамантової ліги» Рено Лавіллені. Після цього всі троє змагатимуться також на етапі в Стокгольмі, де до них приєднається бронзовий призер чемпіонату світу поляк Пьотр Лісек.

***

Дуель чемпіонки світу Сіфан Хассан і олімпійської чемпіонки Фейт Кіпйєгон продовжиться на етапі в Монако (9 липня). У Флоренції 1500 метрів виграла Хассан (3:53.63 хв).

***

На етапі в Гейтсхеді (13 липня) чергову спробу побити світовий рекорд з метання списа виконає німець Йоганнес Феттер. Атлет не виступав після пошкодження, отриманого на командному чемпіонаті Європи. Його першим турніром будуть змагання в Куортане 26 червня.

На старт дистанції 100 метрів з бар’єрами в Гейтсхеді вийде рекордсменка світу Кендра Гаррісон.

За матеріалами Wanda Diamond League та EME News