Михайло Кохан долає 80-метровий рубіж і перемагає грандів

1443
Фото (с)Дмитро Вакулка

«Меморіал Іштвана Дюлая», який входить до золотої серії Континентального туру Всесвітньої легкої атлетики, почався з метання молота в переддень основної програми. Найяскравішою подією 5 липня став виступ українця Михайла Кохана.

Учень і син Сергія Кохана нинішнього сезону неодноразово метав молот за 79 метрів, а в Секешфегерварі, який і приймає «Меморіал Іштвана Дюлая», подолав омріяний для багатьох атлетів 80-метровий рубіж – 80.78 м. Михайлу лише 20 (атлет уже вийшов з юніорської категорії!), але у цьому віці ще ніколи раніше нікому не вдавалося показати такий результат.

Більше того, 80.78 метрів стали четвертим результатом сезону в світі й принесли Кохану перемогу. Позаду лишилися такі гранди з метання молота як бронзовий призер Олімпійських ігор, триразовий призер чемпіонатів світу й чинний чемпіон Європи поляк Войцех Новіцкі (80.58 м) і його співвітчизник, чотириразовий чемпіон світу Павел Файдек (78.78 м). Нагадаємо, що Михайло Кохан також візьме участь у молодіжному чемпіонаті Європи, який 8 липня почнеться в Таллінні.

Змагання серед жінок з результатом 74.76 м виграла полька Аніта Влодарчик, на сім сантиметрів обійшовши француженку Александру Таверньє. Ірина Климець цього разу завершила змагання без результативних спроб. Нагадаємо, що українка продовжує відновлюватися після операції і готуватися до Олімпійських ігор.

Основна програма на «Меморіалі Іштвана Дюлая» відбудеться 6 липня. Серед учасників змагань троє українців: Марина Бех-Романчук (стрибки в довжину), Андрій Проценко (стрибки у висоту), Вікторія Ткачук (400 метрів з бар’єрами).

Трансляція змагань почнеться о 18:30, 6 липня, за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=IGkDWOYnCD8