Відбулося засідання Комісії змагань ФЛАУ

971

Під час командного чемпіонату України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР 2006 р.н. та молодше у Львові відбулося засідання Комісії змагань ФЛАУ під головуванням віцепрезидента ФЛАУ Віктора Грінюка.

Комісія змагань ФЛАУ розглянула міста, які претендують на проведення в них національних чемпіонатів у 2022 році. Так, на чемпіонат України з бігу на 10000 метрів претендує п’ять міст. Ознайомившись з усіма, комісія вирішила рекомендувати Раді ФЛАУ, яка й ухвалюватиме остаточне рішенні та чиє засідання відбудеться наприкінці вересня-на початку жовтня, провести змагання в Білій Церкві. Цьому, зокрема, посприяли активна робота ТФЛА, відкриття стадіону й, що важливо, солідний призовий фонд.

Загалом серед основних критеріїв, якими Комісія змагань керується при виборі міста і його рекомендації Раді ФЛАУ, є наявність стадіону, зон для розминки, транспортна розв’язка, інфраструктура, наявність суддівського корпусу та багато інших.

Чемпіонат України Комісія змагань ФЛАУ рекомендуватиме провести в Луцьку, а командний чемпіонат України – у Львові.

Наразі невирішеними залишаються питання щодо місць проведення весняного чемпіонату з кросу, а також чемпіонату з марафону. До засідання Ради ФЛА Комісія змагань зустрінеться ще одного разу (в режимі онлайн), після чого ухвалить рішення щодо рекомендації тих чи інших міст для проведення зазначених вище турнірів.

Комісія змагань ФЛАУ також розглянула кандидатів, чиї імена були надіслані територіальними  федераціями, на присвоєння національної суддівської категорії. Вони пройшли необхідні курси й відповідають всім вимогам, тому комісія ухвалила рішення рекомендувати Раді ФЛАУ затвердити це питання.

***

Зазначимо, що під час командного чемпіонату України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР 2006 р.н. та молодше у Львові (17-18 вересня) погода не надто сприяла атлетам. Ознайомитися з результатами змагань можна ТУТ.