Зі світу по нитці: рекордні плани Рохас і Краузера та тренерська діяльність Семені

934

Олімпійська чемпіонка й рекордсменка світу з потрійного стрибка Юлімар Рохас, повернувшись до Венесуели на урочистості, присвячені її успіхам, зазначила, що вже має плани на 2022 рік. Вона має намір стрибати за 15 метрів, щоб закріпитися на цій позначці. У той же час стрибки за 15.50 мають дати їй стабільність і досягти 16 метрів, до яких вона найбільше прагне.

Крім того Рохас зазначила, що наступного року також приділить увагу стрибкам у довжину й планує змагатися й у цій дисципліні теж. «І нехай результати говорять самі за себе», – сказала Рохас.

***

Лідер світового сезону з метання списа німець Йоганнес Феттер сказав, що попри те, що йому не вдалося виграти титул олімпійського чемпіона, враження про сезон у нього позитивні. «Сезон був стабільним і успішним. Мені не пощастило одного разу, й найгіршим чином, який тільки можна було уявити. Але попри це було багато позитивного й того, що приносило задоволення й радість», – зазначив він.

***

Дворазова олімпійська чемпіонка Тоіко-2020 Сіфан Хассан не планує у 2022 році фокусуватися на марафоні. Про це голландка повідомила в коментарі NOS. «Я ще молода, тож ще можу сфокусуватися на довших дистанціях, таких як марафон, згодом, – говорить Хассан. – Я хочу встановити світові рекорди з бігу на 1500 і 5000 метрів, і знову на дистанції 10000 метрів. Чудово було б також пробігти 800 метрів з найкращим результатом у кар’єрі».

***

Олімпійський чемпіон американець Райян Краузер зазначив, що, на його думку, йому під силу поліпшити його ж світовий рекорд зі штовхання ядра.

***

Колишня чемпіонка світу й олімпійська чемпіонка з бігу на 800 метрів Кастер Семеня з ПАР планує зосередити увагу на тренерській діяльності. Наразі вона консультує Гленроуз Ксабу. «Мені подобається працювати з нею, оскільки вона сповнена рішучості у всьому, чим займається. Вона хоче допомогти талановитим атлетам стати такими ж успішними, як і вона. З юного віку я хотіла бути схожою на Кастер. Мені пощастило, що мене вчить людина, яка досягла стільки, скільки досягла вона», – сказала Ксаба про співпрацю з Семенею.

***

Срібна медалістка чемпіонату світу-2011 і чемпіонату Європи-2012 зі стрибків з жердиною німкеня Мартіна Штрутц заявила про завершення кар’єри. При цьому повідомляється, що в лютому вона має народити дитину. Штрутц востаннє брала участь у змаганнях у 2019 році, а її особистий рекорд дорівнює 4.80 м.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ