Зі світу по нитці: олімпійський чемпіон-2012 завершив кар’єру

1085

Олімпійський чемпіон-2012 зі спортивної ходьби на 20 км Чень Дін оголосив про завершення кар’єри.

«Я не зміг потрапити до складу олімпійської команди в Токіо-2020, але жодним чином не шкодую про це. Мій шлях був складним, проте все було варте того», – сказав атлет.

Чень Дін також виграв чемпіонат світу-2013, а за два роки був дев’ятим у Пекіні. На Олімпійських іграх-2016 у Ріо фінішував 39-м. Той рік став останнім для Чень Діна, коли він брав участь у офіційних міжнародних змаганнях. При цьому його найкращий результат нинішнього сезону на дистанції 20 км – 1:22:36 год.

***

Кенієць Фердінанд Омурва на етапі золотої серії Всесвітнього Континентального туру з легкої атлетики в Найробі встановив рекорд Африки з бігу на 100 метрів – 9.77 с. При цьому під час розминки атлет потягнув пах.

«Відчуваю, що можу бігти швидше, – зазначив він після фінішу. – Через пошкодження під час розминки, не був упевнений, чи зможу показати високий результат, але щасливий, що зробив це. І здатен показати набагато-набагато більше».

Зазначимо, що до цього сезону Омурва жодного разу не вибігав з 10 секунд, а його особистий рекорд з бігу на 100 метрів дорівнював 10.32 с. Натомість на Олімпійські ігри він їхав, уже маючи в активі РВ 10.01 с. Його він повторив у забігу в Токіо, а в півфіналі поліпшив до 10.00 с. Після цього 25-річний кенієць ще тричі впродовж сезону вибігав з десяти секунд, зрештою показавши в Найробі 9.77 с.

***

Бронзова медалістка Олімпійських ігор-2020 з бігу на 100 метрів Шеріка Джексон описала сезон як «неймовірну мандрівку».

«Розумію, що все хороше має здатність закінчуватися, і мушу сказати, що це була неймовірна мандрівка. Цей сезон був особливим для мене й таким, який залишиться в пам’яті надовго. Надзвичайно вдячна за все, чого досягла», – зазначила ямайчанка.