Українські спортсмени та їхні тренери отримають премії за 4-6 місця на Олімпійських іграх-2020

1186

29 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову про «Деякі питання заохочення спортсменів та їхніх тренерів за результатами ХХХІІ літніх Олімпійських ігор». Відтак атлети, які посіли 4-6 місця на Олімпіаді в Токіо, отримають премії. Так само винагороду отримають і їхні тренери. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Вкотре хочу наголосити, що отримати олімпійську ліцензію – це вже велике досягнення, а посісти четверті-шості місця, за крок до омріяного п’єдесталу, та подолати важкий шлях підготовки – це також перемога, яка не може залишитися без уваги. На цих Олімпійських іграх у Токіо 25 українських спортсменів посіли четверті-шості сходинки. Зважаючи на п’ять років підготовки, важкі умови, спричинені пандемією, вони все одно пройшли всі складні етапи та з гордістю представили рідну країну», – зазначив Вадим Гутцайт.

Відповідно до постанови, за четверті місця спортсмени та їхні тренери отримають 200 тис. грн, за п’яті – 140 тис. грн, а за шості – 100 тис. грн.

Нагадаємо, що серед легкоатлетів Михайло Кохан (метання молота) та Ірина Геращенко (стрибки у висоту) посіли четверті місця, п’яті місця посіли Анна Рижикова (400 метрів з бар’єрами), Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину) і Марина Килипко (стрибки з жердиною), шосте місце у Вікторії Ткачук (400 метрів з бар’єрами).

За матеріалами Міністерства молоді та спорту України