Зі світу по нитці: талісмани чемпіонату світу-2022 в приміщенні та візит до Орегона

992
Фото зі сторінки World Indoor Championships Belgrade22 у Facebook

Організатори чемпіонату світу-2022 з легкої атлетики в приміщенні представили талісманів. Ними стали ягоди – малина Лі та слива Ів.

Нагадаємо, що чемпіонат світу відбудеться 18-20 березня в Белграді. Столиця Сербії вже має досвід проведення змагань у приміщенні. Зокрема, в 2017 році атлети змагалися тут у рамках чемпіонату Європи в приміщенні.

***

Всесвітня легка атлетика відвідала Орегон, де влітку-2022 відбудеться чемпіонат світу.

Основну увагу під час візиту серед іншого приділили питанням розміщення, трансляцій, змагальній частині, презентації події, маркетингу й комунікаціям, транспорту й технологіям.

«Під час цього візиту було виконано багато роботи й за кілька днів нам вдалося досягти величезного прогресу», – зазначив директор департаменту змагань Всесвітньої легкої атлетики Якоб Ларсен.

Він також зазначив важливість співпраці обох сторін – Всесвітньої легкої атлетики й організаційного комітету. «Цей дух сприятиме успішному проведенню чемпіонату», – додав Ласрен.

***

Найкращими атлетами вересня в Європі названо Арманда Дуплантіса й Марію Ласіцкене. Дуплантіс стрибнув з жердиною на 6.06 м і виграв фінал «Діамантової ліги», а Ласіцкене перемогла у фіналі з результатом 2.05 зі стрибків у висоту.