Зі світу по нитці: зимовий сезон Джакобса, цілі Найтона, робота над стартом Мбома та інші новини спринту

758

Олімпійський чемпіон з бігу на 100 метрів і чинний чемпіон Європи в приміщенні з бігу на 60 метрів Марсель Ламонт Джакобс планує насичений зимовий сезон, який почнеться 4 лютого в Берліні, а закінчиться чемпіонатом світу в приміщенні в Белграді (18-20 березня). На шляху до Сербії він також виступить на чемпіонаті Італії в Анконі і ще кількох міжнародних змаганнях, проте на яких саме, поки уточнюється.

«З урахуванням першого кола і фіналів, ми плануємо провести в сумі десять-дванадцять забігів у зимовому сезоні. Перед цим у нас буде місячний збір на Тенеріфе, й наприкінці січня повернемося в Італію», – зазначив тренер Джакобса Паоло Камоссі.

В інтерв’ю La Gazzetta dello Sport Джакобс також розповів про те, що планує стартувати з іншої ноги, оскільки в нього сильніша саме ліва, а отже, на зборі, зокрема, приділятиме увагу техніці нового старту. Крім того італієць наразі перебуває в пошуку нового партнера для тренувань, і після того, як його тренер розмістив відповідний пост в Instagram, отримав 377 пропозицій з Італії і з-за кордону.

***

Приділити більше уваги старту планує також відкриття сезону-2021 срібна медалістка Олімпійських ігор з бігу на 200 метрів Крістін Мбома з Намібії.

«Це те, за рахунок чого я можу бігти ще швидше, – говорить спортсменка. – І я це добре розумію. А тому зараз відпрацьовуємо кілька технічних моментів, які стосуються вибігання з колодок і більш плавному проходженню віражу».

Зазначимо також, що через те, що через те, що не були здані допінг-роби, кілька результатів 2021 року не були ратифіковані Всесвітньою легкою атлетикою як світові рекорди. Серед них три результати з бігу на 200 метрів Крістін Мбома (U20) – 22.11 і 21.97 с на Олімпійських іграх і 21.78 с у фіналі «Діамантової ліги» в Цюриху. Таким чином, юніорським світовим рекордом з бігу на 200 метрів є 21.81 с, показані Мбома у фіналі Токіо-2020.

***

Ще одне відкриття року, рекордсмен світу серед юніорів з бігу на 200 метрів Еррійон Найтон визначив цілі на 2022 рік. Юний американець прагне виграти медаль на домашньому чемпіонаті світу, який відбудеться в Орегоні.

«Піднятися на п’єдестал чемпіонату світу – моя мета. Крім того я б хотів потрапити до складу естафетної команди 4х100 або 4х400 метрів».

Але лише дорослими змаганнями Найтон не обмежиться. Відчуваючи, що втратив можливість, не виступаючи в Найробі цього року, він прагне взяти участь у юніорському чемпіонаті світу в Калі.

***

А от срібні медалісти Олімпійських ігор з бігу на 110 і 400 метрів з бар’єрами американці Ґрант Голловей і Рей Бенджамін не виключають можливості дуелі на дистанції 200 метрів з бар’єрами.

***

У той же час чемпіон світу-2015 і триразовий призер чемпіонатів світу з бігу на 110 метрів з бар’єрами Сєргєй Шубєнков, який через дискваліфікацію російської федерації виступає у статусі нейтрального атлета, повідомив, що вирішив пропустити зимовий сезон і повністю сконцентруватися на підготовці до літа. Основним турніром для нього має стати чемпіонат світу в Орегоні. У 2022-му Шубєнков хоче взяти реванш за минулий сезон, коли через травму не зміг виступити на Олімпійських іграх.

***

Спринтерські новини надійшли також з Франції. Чемпіон Європи-2013 у приміщенні з бігу на 60 метрів і екс-рекордсмен Європи з бігу на 100 метрів Джиммі Віко повідомив про припинення співпраці з Раною Райдером. Надалі він переїде в Падую, де його тренером стане Марко Аірале.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ