Зі світу по нитці: Кщот і Гетлін завершують кар’єру, Мюір продовжує боротися з травмою спини

820

Чинний чемпіон світу в приміщенні, триразовий чемпіон Європи та триразовий чемпіон Європи в приміщенні з бігу на 800 метрів поляк Адам Кщот заявив про завершення кар’єри. Атлет попрощається зі спортом після завершення “зимового” сезону.

Цього року Кщот поки що виступив лише одного разу – 14 лютого у Франції, де пробіг 1000 метрів з особистим рекордом у приміщенні (2:19.14 хв).

***

Олімпійський чемпіон Афін-2004, чотириразовий чемпіон світу американець Джастін Ґетлін також оголосив про завершення кар’єри. Урочистості на честь 40-річного спринтера відбулися 10 лютого на грі між Indiana Pacers і Cleveland Cavaliers.

***

Срібну медалістку Олімпійських ігор і чинну чемпіонку Європи з бігу на 1500 метрів, чотириразову чемпіонку Європи в приміщенні британку Лору Мюір продовжує мучити травма спини. Через неї спортсменка пропустила змагання з Динамічної легкої атлетики в Глазго, а тепер стало відомо й про те, що вона не виступить на Muller Indoor Grand Prix в Бірмінгемі цього вік-енду. Для відновлення їй необхідно ще кілька тижнів провести без бігу.

“На жаль, це означає, що цього року я не зможу виступити в “зимовому” сезоні”, – зазначила Мюір у своєму Twitter.

***

Світова легка атлетика ратифікувала два світові рекорди:

Жіночий світовий рекорд з бігу на 5 км по шоссе (змішаний забіг)

14:19 хв – Ейгайєху Тайє (Ефіопія) (Барселона, 31 грудня 2021)

Чоловічий світовий рекорд з бігу на 5 км по шоссе

12:49 хв – Беріху Арегаві (Ефіопія) – (Барселона, 31 грудня 2021)

За матеріалами EME News і Світової легкої атлетики

Попередня статтяЗаява керівництва ФЛАУ щодо втручання Міністерства молоді та спорту України в діяльність самоврядної громадської організації
Наступна статтяМарина Бех-Романчук і Анна Плотіцина виступлять на змаганнях золотої серії Світового легкоатлетичного туру в приміщенні