Золота серія в Льєвіні: світовий рекорд Інгебрігтсена й виступ українок

1596
Фото (c)Wanda Diamond League

17 лютого у Льєвіні відбулися змагання золотої серії Світового легкоатлетичного туру в приміщенні. Участь у них взяли й дві українки.

Для Марини Бех-Романчук цей турнір став першим у міжнародному сезоні й першим, де вона стрибала в довжину в 2022-му. На жаль, зробивши заступи у перших трьох спробах, до наступних трьох українка не потрапила. Перемогла венесуелка Юлімар Рохас (6.81 м).

Анна Плотіцина вийшла до фіналу з бігу на 60 метрів з бар’єрами, де фінішувала сьомою (8.22 с). Перемогла француженка Летіція Бапте (8.00 с).

Олімпійський чемпіон з бігу на 100 метрів італієць Марсель Лямонт Джакобс продовжив успішні виступи й на 60-метрівці в приміщенні: слідом за перемогами в Берліні й Лодзі він здобув ще одну в Льєвіні – 6.50 с.

Американець Ґрант Голловей на 11 сотих випередив француза Паскаля Мартіно-Лягарда й фінішував першим з бігу на 60 метрів з бар’єрами з найкращим результатом сезону в світі (7.35 с). У лідери світового топ-листа сезону також вийшли кубинець Лазаро Мартінез з потрійного стрибка (17.21 м), ефіоп Самуель Зелеке з бігу на 2000 метрів (4:57.00 хв), Натойя Гул з Ямайки з бігу на 800 метрів (1:58.46 хв), ефіопка Давіт Сейяум з бігу на 3000 метрів (8:23.24 хв) та Анжеліка Сідорова, яка виступає в статусі нейтральної атлетки, зі стрибків з жердиною (4.85 м).

А головною подією вечора став виступ норвежця Якоба Інгебрігтсена і його світовий рекорд з бігу на 1500 метрів у приміщенні. Промчавши дистанцією за 3:30.60 хв, він більше ніж на три секунди випередив ефіопа Самюеля Теферу й тепер саме на його час рівнятимуться атлети з усього світу. Нагадаємо, що світовий рекорд має пройти традиційну процедуру ратифікації.

Попередня статтяМарина Бех-Романчук і Анна Плотіцина виступлять на змаганнях золотої серії Світового легкоатлетичного туру в приміщенні
Наступна статтяРішення позачергової Конференції ФЛАУ