Світова та Європейська легка атлетика ввели санкції проти федерацій легкої атлетики Росії і Білорусі

980
Фото (с)www.noc.by

Світова та Європейська легка атлетика ввели санкції проти федерацій легкої атлетики Росії і Білорусі – країн, які напали на Україну й чиї дії призвели до ескалації війни, яка триває з 2014 року.

Всі спортсмени, допоміжний персонал і офіційні особи з Росії і Білорусі відсторонені від участі в усіх заходах Світової і Європейської легкої атлетики в найближчому майбутньому. Ці рішення набирають сили відразу після їхнього оголошення.

Серед змагань, на яких не буде команд Білорусі й Росії, чемпіонати світу (Орегон) та Європи (Мюнхен), чемпіонат світу в приміщенні (Белград), командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби (Маскат), Кубок Європи з метань (Лейрія), Кубок Європи з бігу на 10000 метрів (Пасе), чемпіонат Європи з позашосейного бігу (Ель Пасо) та юнацький чемпіонат Європи (Єрусалим).

Можливі подальші санкції проти федерацій Росії і Білорусі розглянуть на наступних засіданнях Ради Світової легкої атлетики (9-10 березня) та Європейської легкої атлетики (6-8 травня).

Детальніше про рішення Світової легкої атлетики з коментарями читайте ТУТ, про рішення Європейської легкої атлетики – ТУТ.