Легкоатлетів і членів їхніх сімей евакуювали до Болгарії

1922

Доки в Україні триває війна, розпочата Росією і підтримана керівництвом Білорусі, інші країні проявляють солідарність з нашою державою і спортом, а також всіляко намагаються допомогти. Так, Федерація легкої атлетики Болгарії за підтримки Європейської легкої атлетики, Українського Фонду, створеного Світовою легкою атлетикою спільно з Міжнародною легкоатлетичною фундацією і Асоціацією членів “Діамантової ліги”, та безпосередньо за участі президента ЕА та ФЛА Болгарії Доброміра Карамарінова змогла забезпечити місця для евакуації легкоатлетів та їхніх сімей з маленькими дітьми з зон бойових дій.

“Хотіла б наголосити на тому, що це не навчально-тренувальний збір, а саме евакуація легкоатлетів збірної та резерву, які є кандидатами на участь у чемпіонаті світу, чемпіонаті світу U20 і чемпіонаті Європи U18, а також членів їхніх сімей з маленькими дітьми з зон бойових дій, – говорить генеральная секретарка ФЛАУ Іоланта Хропач. – Ми щиро вдячні болгарській федерації, Європейській легкій атлетиці, яка вже не вперше нам допомагає, новоствореному Українському Фонду та безпосередньо Доброміру Карамарінову за забезпечення умов для проживання й тренувань. Також вдячні Фонду солідарності МОК, який допомагає нам з оплатою логістичних послуг.

Спортсмени, які прибули до Старої Загори, відзначили не лише умови, які для них підготувала Болгарія, а й теплоту, з якою їх зустріли. За пропозицією болгарської федерації вони залишатимуться там попередньо до 10 серпня”.

Попередня статтяУкраїнка Ярослава Магучіх – найкраща легкоатлетка березня в Європі!
Наступна статтяПотрібна допомога Юрію Тумасову!