Ольга Саладуха й Іоланта Хропач з неофіційним візитом відвідали ФЛА Польщі

991

“Спочатку ми робимо – потім говоримо. Це те рішення, яке ми ухвалили, коли Росія тільки розв’язала повномасштабну війну в Україні. Ми відразу вийшли на зв’язок зі Світовою і Європейською легкою атлетикою, з федераціями з інших країн та почали вирішувати питання щодо евакуації легкоатлетів і тренерів. Про щось ми повідомляємо вже зараз, але це лише частина. Про все ж розкажемо вже після війни,” – під час недавнього засідання Ради ФЛАУ сказав в.о. президента Федерації легкої атлетики України Євген Пронін.

Однією з федерацій, яка майже відразу прийшла на допомогу Україні, була польська. Наразі на зборах у цій країні перебуває група легкоатлетів, а перед Кубком Європи з метань у березні поляки надали нашим спортсменам можливість бодай кілька днів перед змаганнями потренуватися в спокійній атмосфері й зрештою все ж поїхати та виступити в Лейрії.

Співпраця з Федерацією легкої атлетики Польщі, як і з іншими, продовжується до сьогодні. Так, 7 червня, в рамках неофіційного візиту її офіс відвідали почесна віцепрезидентка ФЛАУ Ольга Саладуха й генеральна секретарка ФЛАУ Іоланта Хропач. Під час зустрічі з генеральним секретарем польської федерації Хубертом Трохімовічем вони, серед іншого, обговорили можливість участі українських легкоатлетів у змаганнях, які входять до календаря польської федерації, а також підняли питання функціонування клубів та розвитку легкої атлетики загалом.