Дискобол Михайло Брудін – переможець і рекордсмен чемпіонату Європи U18

1346
Фото (c)European Athletics via Getty Images

У другий день чемпіонату Європи U18 з легкої атлетики, який триває в Єрусалимі, Михайло Брудін приніс Україні першу медаль – і відразу золоту. Більше того, атлет виграв змагання з метання диска з новим рекордом юнацьких чемпіонатів Європи – 64.51 м. Брудін на 20 сантиметрів перевершив попереднє досягнення іспанця Ясіеля Сотеро, показане ним у Дьйорі у 2018 році.

Після виступу Михайло під час інтерв’ю організаторам подякував Європейській легкій атлетиці, а також федераціям легкої атлетики України та Іспанії, які допомогли в підготовці до цього чемпіонату, та всім, хто підтримував його на шляху до чемпіонського титулу.

«Це були чудові змагання й виступ, я дуже щасливий. Це незабутній досвід для мене», – додав він.

Результат, показаний Брудіним у Єрусалимі, також став найкращим у світі серед атлетів U18 нинішнього сезону.

***

Лише в одному кроці від медалі з потрійного стрибка зупинилася Альона Часс. У найкращій зі спроб вона приземлилася на позначці 12.98 метрів, які забезпечили їй четверте місце.

Альбіна Зайцева повторила особистий рекорд з семиборства (5155 очок) і до двох рекордів з видів у перший день додала ще один у другий, коли стрибнула в довжину на 5.57 м. Після цього вона метнула спис на 36.99 м і завершила дводенні змагання 2:29.68 хв з бігу на 800 метрів. Зайцева ввійшла до десятки найсильніших, розділивши в підсумковій таблиці дев’яту сходинку з Міртель Клаар.

***

Натомість кваліфікації цього дня закінчилися для України не настільки успішно. Аліна Кишкіна не змогла вийти до фіналу з бігу на 100 метрів з бар’єрами. Її час у півфіналі – 14.00 с.

1:02.17 хв не вистачило Ользі Машанєнковій для продовження боротьби з бігу на 400 метрів з бар’єрами.

Не змогли подолати кваліфікацію і Євгеній Літвін з метання молота (60.57 м), Анастасія Костирко зі стрибків з жердиною (3.60 м), а також стрибуни у висоту Володимир Савіцький (2.02 м) та Іван Литовченко (1.92 м). Зазначимо, що Савіцькому не вдалося пройти далі за спробами на попередній висоті. Загалом же, 2.02 дозволили кільком суперникам вийти до фіналу.

Всі результати чемпіонату Європи U18 з легкої атлетики