Артур Фельфнер і Марія Алєйнікова долають кваліфікацію на чемпіонаті світу U20 з легкої атлетики

1133
Артур Фельфнер / Фото (с)Ігор Ятченко

4 серпня за місцевим часом двоє українців змогли пробитися через кваліфікаційний рубіж на чемпіонаті світу U20 з легкої атлетики, який триває у Калі.

Артур Фельфнер приїхав у Колумбію у статусі основного фаворита змагань з метання списа. Він єдиний з учасників, хто показував у своїй кар’єрі результати за 80 метрів, тож з кваліфікаційними 72.50 м мав упоратися без будь-яких проблем. Це він і продемонстрував уже в першій спробі, коли метнув спис на 75.77 м. Фінал відбудеться 5 серпня за колумбійським часом і 6 серпня о 1:00 за українським.

Кваліфікацію змогла подолати й Марія Алєйнікова. Для виходу до наступного кола зі стрибків у висоту атлеткам виявилося достатньо стрибнути на 1.80 м, що вона зробила з першої спроби. Зовсім трішки для цього не вистачило ще одній українці Вероніці Крамаренко. З результатом 1.76 м вона в кроці від вирішальної стадії змагань. Фінал зі стрибків у висоту серед юніорок відбудеться 6 серпня о 23:35 за українським часом.

На жаль, без українок пройде фінал з бігу на 1500 метрів. Часу Уляни Рачинскьої (4:26.67 хв) і Тетяни Чорновол (4:30.23 хв) було недостатньо для подолання першого кола.

Всі результати чемпіонату світу U20 з легкої атлетики