Визначено міста, в яких відбудеться чемпіонат Європи U20 у 2023 і 2025 роках

1055
Фото (с)Дмитро Вакулка/ФЛАУ

Рада Європейської легкої атлетики ухвалила рішення, що чемпіонат Європи U20 у 2025 році відбудеться в Тампере (Фінляндія).

Це місто регулярно приймає міжнародні одноденні легкоатлетичні змагання. Більше того, у 2018 році саме в Тампере легкоатлети/-ки змагалися в рамках чемпіонату світу U20, а в 2013-му боролися за медалі чемпіонату Європи U23. За десять років до цього в Тампере відбувся юніорський чемпіонат Європи.

«Ми приємно вражені якістю й деталями, які побачили в заявці Тамепере. Фінляндія має чудові традиції в проведенні змагань на високому рівні впродовж багатьох років, тож у нас немає жодних сумнівів щодо того, що наші юніорські змагання у 2025 році пройдуть якнайкраще», – зазначив президент Європейської легкої атлетики Добромір Карамарінов.

Рада Європейської легкої атлетики також підтвердила, що чемпіонат Європи U20 у 2023 році, який спочатку був призначений у румунському місті Клуж-Напока, відбудеться в Єрусалимі (Ізраїль). Нагадаємо, що в липні в рамках чемпіонату Європи U18 тут змагалися юнаки й дівчата.

Дати змагань були змінені з 6-9 липня на 7-10 серпня.

За матеріалами European Athletics