Поразка Нижника, впевнене золото Зіненко, відвага Романенко: Як пройшов чемпіонат України на 10.000 м

1454

21 квітня у місті Ужгород відбувся чемпіонат України з бігу на 10.000 метрів. Участь у змаганнях взяло 70 спортсменів, яких розділили на 3 забіги: жінки, чоловіки та юніори. За результатами чемпіонату було повністю укомплектовано команду на Кубок Європи, який відбудеться у травні в французькому місті Pace. 

Повертаючись до подій. Вражаючу боротьбу за перше місце показали чоловіки у складі Романенка, Сірука, Порозова. У жінок забіг більш спокійним, оскільки Зіненко одразу убігла від суперниць і намагалася утримати надшвидкий темп. Проте Кух та Рачинська, категорія молодіжка, не лишили глядачів без видовищ. Адже вийшли на фінішну пряму пліч-о-пліч і боролися за золото до самого кінця. Рачинська взяла верх. 

Достатньо неочікуваним було рішення зійти від Андрія Атаманюка, спортсмена, який планував бігти 29.50, але не зміг завершити дистанцію через судоми і біль. Також здивувала поразка Нижника Миколи, бо останні роки саме він потрапляв у призову трійку. Свою поразку прокоментував так: «З першого метра не побіглось і все, натерпівся». А ось срібний призер Порозов та переможець чоловічого забігу Сірук (29.15) коментувати свої виступи відмовились. 

Ми поспілкувалися з деякими атлетами та з’ясували, де зараз вони готуються, які плани на майбутній сезон і дізналися багато цікавого з особисто-спортивного життя. Подивитися повні флеш-інтерв’ю можна на сторінці інстаграм ФЛАУ за посиланнями: 

  • Роман Романенко — про конкуренцію серед чоловіків під час забігу, майбутнє після спорту, плани на Кубок Європи. 
  • Валерія Зіненко — про швидкий початок, потенціал молодих спортсменів, роботу з тренером за сумісництво хлопцем, травми і вихід з травм на піковій формі. 
  • Вікторія Калюжна — про зняття з весняного марафону, емоції після виступу, літні плани на закордонні збори та головних конкуренток на марафоні. 
  • Марія Мазуренко — про підготовку за німецькою системою, виступ на берлінському марафоні, вихід з аутсайдерів на лідерів. 
  • Віталій Альохін — про першу перемогу на 10.000 метрів, ставлення до більш слабких результатів їх покоління, розвиток легкої атлетики без якого приріст результатів неможливий. 

Ділимося сіткою переможців та їх результатами у різних вікових категоріях. 

Альохін Віталій — юніор — 33:35.97
Рачинська Уляна — молодь — 35:03.05
Зіненко Валерія — жінки — 32:24.06
Славих Христина — юніорки — 41:35.53
Писарев Олексій — молодь — 30:34.90
Сірук Дмитро — чоловіки — 29:15.33