Фінали зі стрибків у висоту та інші події другого дня чемпіонату України в приміщенні

1366
Данило Даниленко. Фото: Дмитро Путінцев/ФЛАУ

Сьогодні, 3 лютого, маємо екватор чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні та пропонуємо вам огляд найкращих результатів у другий змагальний день.

У ранковій сесії були розіграні нагороди у спортивній ходьбі на 10000 метрів серед чоловіків, де переміг Іван Банзерук (39:49.64 хв), а Віктор Шумік (40:55.59 хв) та Микола Рущак (44:55.59 хв) замкнули трійку призерів. Зазначимо, що всі троє атлетів встановили особистий рекорд. 

Данило Даниленко (47.86 с) нав’язав серйозну конкуренцію лідеру національного сезону на 400-метрівці Олександру Погорілко (47.61 с). Лише на заключній частині дистанції Олександр зміг випередити Данила та виграти «золото». У жінок на цій же дистанції боротьба розгорнулася між молодою Тетяною Харащук та учасницями Олімпійських ігор Катериною Карпюк і Тетяною Мельник, які пліч-о-пліч долали майже всю дистанцію. Однак у фінішному створі Катерина Карпюк зазнала прикрого падіння й перемогу здобула 22-річна Тетяна Харащук (54.22 с), а Тетяна Мельник (54.78 с) – срібло. 

Ганна Жмурко (10:19.44 хв) та Василь Сабуняк (9:02.09 хв) стали найшвидшими на дистанції 3000 метрів з перешкодами.

У секторі для стрибків у довжину домінували представники Харківської області. Ярослав Ісаченков (7.83 м) здобув перемогу серед чоловіків, на 14 сантиметрів випередивши Ігоря Гончара (7.69 м), а Оксана Малогловець (6.42 м) – у жінок.

А головна інтрига другого дня змагань чекала нас у секторі для стрибків у висоту. У чоловіків перемогу здобув фіналіст літнього чемпіонату світу Олег Дорощук, який оновив особистий рекорд. Представник Кіровоградської області з першої спроби подолав 2.29 м та очолив європейський топ-лист сезону. «Срібло» ж дісталося Роману Петруку (2.23 м) з Житомирщини. Нагадаємо, що цього року Роман встановив особистий рекорд – 2.28 м. Вадим Кравчук з результатом 2.20 м – третій. 

Ярослава Магучіх не брала участі у змаганнях, оскільки вже забезпечила собі участь у чемпіонаті світу, будучи чинною чемпіонкою світу та Європи в приміщенні та лідером світового сезону. Тож основна боротьба у секторі розгорнулася між учасницями минулорічного чемпіонату світу в Будапешті Юлією Левченко та Юлією Чумаченко. Левченко подолала всі висоти з першої спроби, включно з 1.92 м, які й принесли їй  друге поспіль «золото» чемпіонату України. Своєю чергою, Чумаченко допустила одну хибу й з другого разу подолала планку на висоті 1.90 м. На жаль, наступна висота їй не підкорилася. Зазначимо, що для обох атлеток це SB.

З іншими результатами чемпіонату України в приміщенні можна ознайомитися за посиланням.

Попередня статтяПерший день ЧУ: повернення Соколова та лідерство Гончаренко
Наступна статтяТрансляція юніорського чемпіонату ABAF у приміщенні