Змагання на призи Юрiя Бiлонога

254

Змагання на призи Олiмпiйського чемпiона Юрiя Бiлонога в Сумах вiдбуваються вже вп’яте. Суми – тому що Юра сам з Сумської областi, з невеличкого мiстечка Бiлопiлля.

Змагання на призи Олiмпiйського чемпiона Юрiя Бiлонога в Сумах вiдбуваються вже вп’яте. Суми – тому що Юра сам з Сумської областi, з невеличкого мiстечка Бiлопiлля. iдея їхнього проведення виникла ще пiсля перших гучних перемог Юрiя (чемпiон свiту 1997 у примiщеннях). Сам Юрiй на цих змаганнях був присутнiй вперше. i вперше були виставленi призи. До речi, багато команд, якi спершу вiдмовилися вiд участi у цих змаганнях, згодом пiдтвердили приїзд до Сум лише через те, що були заiнтригованi досить цiнними призами. Наприклад: головний приз змагань – великий кольоровий телевiзор для переможця зi штовхання ядра у юнакiв. Другий приз – трохи менший телевiзор за перемогу в секторi для штовхання ядра серед дiвчат. i ще десять призiв – музичнi центри, магнiтоли, плеєри, фотоапарати. Всi призи на змагання надав клуб Юрiя Бiлонога <Бiола>. Крiм того, усi учасники змагань мали нагоду без обмежень вживати води i соки <Бiола> безкоштовно.
 
Переможець в секторi для штовхання ядра – Станiслав Сегеда (18м10см)- вихованець Володимира Бєлiкова – першого тренера Юрiя Бiлонога з Бiлопiлля. На цей час Стас побив усi Юринi рекорди в середньому i старшому шкiльному вiцi, є чинним рекордсменом України серед юнакiв зi штовхання ядра. Штовхає не зi скачка, а з обертiв. Абсолютний зовнiшнiй антипод Юри – невеликого зросту, рiзкий, запальний. За характером – копiя Адама Нельсона.
 
На змагання з’їхалися бiльше 500 учасникiв з України, Бiлорусi, Росiї. Юра не мiг навiть нормально спiлкуватися з пресою через кiлькiсть бажаючих взяти автографи.