Телеглядачi насолоджувалися чемпiонатом Європи у примiщеннi

201

23 європейськi телеканали висвiтлювали 28-й чемпiонат Європи у примiщеннi, який проходив у Мадридi, iспанiя 4-6 березня 2005 року. Трансляцiї дивилися 80 мiльйонiв глядачiв по всiй Європi. Глядачi Грецiї, iталiї, Росiї, Фiнляндiї та Кiпру могли насолоджуватися прямою трансляцiєю чемпiонату бiльше 10 годин.

23 європейськi телеканали висвiтлювали 28-й чемпiонат Європи у примiщеннi, який проходив у Мадридi, iспанiя 4-6 березня 2005 року. Трансляцiї дивилися 80 мiльйонiв глядачiв по всiй Європi.
Глядачi Грецiї, iталiї, Росiї, Фiнляндiї та Кiпру могли насолоджуватися прямою трансляцiєю чемпiонату бiльше 10 годин. Близько 2-ох мiльйонiв глядачiв дивилися трансляцiю каналу ERT в суботнiй вечiр, коли грецькi атлети здобули срiбну та бронзову медалi у бiгу на 60м у жiнок. Росiйський телеканал РТР Спорт висвiтлював чемпiонат 17 з половиною годин, включаючи 10 годин прямої трансляцiї.
У середньому, 1,3 мiльйони глядачiв усiєї Європи дивилися 12 годин прямої трансляцiї чемпiонату Євроспортом протягом трьох днiв. Це на 30 вiдсоткiв бiльше глядачiв нiж дивилися останнiй чемпiонат Свiту у примiщеннi у Будапештi, i вдвiчi бiльше – нiж чемпiонат Європи у примiщеннi 2002 року у Вiднi.
Нацiональна телекомпанiя iспанiї TVE вела пряму трансляцiю чемпiонату протягом 8-ми з половиною годин. Близько 1,2 мiльйони глядачiв, 9,7% аудиторiї, дивилися трансляцiю у недiлю ввечерi, коли iспанiя здобула свою єдину золоту медаль у чоловiчих стрибках у довжину. Ще 7 мiльйонiв глядачiв перемикали приймачi на цей канал протягом трансляцiї.
У Великобританiї, ВВС транслювала чемпiонат бiльше 5 годин з максимальною аудиторiєю у 2,1 мiльйони глядачiв (11%). Середня аудиторiя ВВС протягом 5-ти годин трансляцiй була 1,5 мiльйони глядачiв, що на 0,4 мiльйони бiльше нiж протягом минулого чемпiонату Європи у примiщеннi у Вiднi 2002-го року.
У Швецiї, чиї атлети здобули три золотi медалi, SVT показувало подiї чемпiонату протягом 7,5 годин з максимальною аудиторiєю 1,6 мiльйони глядачiв (40%).
У Чеськiй республiцi, де Чеське Телебачення транслювало чемпiонат 9,5 годин, близько 20% телеглядачiв дивилися вечерню недiльну трансляцiю, яка включала перемогу чеського атлета Романа Себрле у багатоборствi.
Польська телекомпанiя TVP вела пряму трансляцiю 5 годин. Аудиторiя, в середньому, склала 3,2 мiльйони глядачiв (25%).
У Францiї, бiльше 2-ох мiльйонiв глядачiв дивилися трансляцiю чемпiонату вдень у суботу та бiльше 2-ох мiльйонiв глядачiв також дивилися найцiкавiшi моменти чемпiонату, що транслювалися каналами ARD та ZDF у Нiмеччинi. NOS у Нiдерландах показувало найцiкавiшi моменти чемпiонату щоденно, аудиторiя склала 25% вiд середньої аудиторiї компанiї.
Дев’ять телекомпанiй за межами Європи – Fox Australia, SKY New Zealand, ESPN Star Asia, TBS Japan, DD Sports India, Vietnam TV, Dubai Sports Channel, Carribean TV та US network – транслювали 55-ти хвилиннi сюжети про найцiкавiшi моменти чемпiонату.
 
за матерiалами ЕАА Media Service