Наша мета – побити рекорд свiту

200

На першостi України серед юнакiв i дiвчат 1988 р.н. i молодше, що днями проходила у Одесi, Вiра Ребрик знову здобула перемогу у метаннi спису з результатом 54,82 метри. Трохи ранiше, на Кубку Європи з легкоатлетичних метань, Вiра встановила нацiональний рекорд у метаннi спису серед юнацької вiкової категорiї.

На першостi України серед юнакiв i дiвчат 1988 р.н. i молодше, що днями проходила у Одесi, Вiра Ребрик знову здобула перемогу у метаннi спису з результатом 54,82 метри. Трохи ранiше, на Кубку Європи з легкоатлетичних метань, Вiра встановила нацiональний рекорд у метаннi спису серед юнацької вiкової категорiї. Вiра довго приймала поздоровлення та потiм дала коротеньке iнтерв’ю:
 
Вiкторiя, чи подобається вам метати спис?
 
Дуже подобається. Метати спис в мене виходить легко i невимушено, нiби саме собою.
Чи не лякає вас конкуренцiя збоку дорослих спортсменiв?
 
Зовсiм не лякає. Коли бачу, що метають далi нiж я, в мене з’являються  сили мобiлiзуватися та метнути ще далi.
 
З питанням “В чому причина падiння результату порiвняно з Мерсiном?”, ми звернулися до тренера Вiри, Ярослава Литвинова.
 
На стадiонi дуже погане покриття. Вiра зробила свою кращу спробу лише з восьми крокiв – фактично без розбiгу. Не було сенсу набирати швидкiсть по асфальту. Ми готуємося виступити на Кубку України у Ялтi та до чемпiонату свiту серед юнакiв, який пройде у Маракешi, набрати оптимальну форму. Ми вже вiдмовилися вiд декiлькох комерцiйних стартiв, щоб не зупиняти пiдготовчого процесу. На Кубку України ми готуємося показати результат 58 метрiв, який Вiра вже показувала на тренуваннi. А за мету собi ставимо: побити рекорд свiту серед юнакiв, метнувши на чемпiонатi свiту за 62,93 метри.