Марафон

150

20 серпня 2006 року, згiдно мiської програми святкових заходiв, на честь Дня мiста Харкова за пiдтримки мiського голови Добкiна М.М. буде проводитись 21 мiжнародний традицiйний легкоатлетичний марафон “Визволення” та бiгу по шосе на честь Дня мiста, 15-ї рiчницi Незалежностi України, 63-рiчницi визволення м. Харкова “Нi дня без спорту”.

ПРЕС-РЕЛiЗ 

 

20 серпня 2006 року, згiдно мiської програми святкових заходiв, на честь Дня мiста Харкова за пiдтримки мiського голови Добкiна М.М. буде проводитись 21 мiжнародний традицiйний  легкоатлетичний марафон “Визволення” та бiгу по шосе на честь Дня мiста, 15-ї рiчницi Незалежностi України, 63-рiчницi визволення м. Харкова “Нi дня без спорту”.

В змаганнях на дистанцiях: 3км, 5 км, 10 км, 21 км, 42 км 195м приймуть участь ветерани вiйни, спортсмени-iнвалiди, представники мiст України, країн ближнього зарубiжжя, гостi з мiст-побратимiв, мешканцi мiста Харкова – усього очiкується близько  5000 учасникiв.

Старт забiгiв на дистанцiї 21 км та 42 км 195м вiдбудеться з вулицi Новгородської (стадiон “Динамо”) 20.08.2006р. о 8.00. Учасники масових забiгiв стартуватимуть там же о 8 год. 15 хвилин.  

Харкiвський марафон буде проводитись у 21 раз i прагнення людей до участi у ньому обумовлене високою органiзацiєю, участю у пiдготовцi та проведеннi усiх територiальних районiв мiста, багатьох пiдприємств i органiзацiй. Гасло заходу “Нi дня без спорту”.

Кожному учаснику бойових дiй, по традицiї, будуть врученi спецiальнi призи вiд мiського голови. Також планується вiдзначити спортсменiв, якi 15 разiв приймали участь у цих змаганнях, спортивнi сiм’ї, спортсменiв-iнвалiдiв, самих юних та найстарших учасникiв змагань. Всi учасники, якi стартуватимуть у змаганнях на фiнiшi отримують сертифiкат “Учасник Харкiвського марафону-2006″ вiд мiського голови. Все це пiдкреслює увагу Харкiвської мiської ради до кожного спортсмена, незалежно вiд вiкової категорiї.

До нашого мiста, для участi у марафонi приїдуть воїни, якi  визволяли його вiд фашистських загарбникiв в 1943 роцi, дiти полеглих батькiв за визволення м. Харкова з мiст: Баку, Севастополь, iзмаїл, Тольяттi, Калiнiнграда, Мiнська, Кишинева, Києва, Одеси та багатьох iнших.

Марафон 2006 року проводиться як складова частина виконання Нацiональної доктрини та мiської програми розвитку фiзичної культури i спорту в рамках  Олiмпiйського дня бiгу спiльно з Харкiвським вiддiленням НОК України, що потребує всебiчної пiдтримки цього заходу.

На цей термiн взяти участь у пiдготовцi та проведеннi змагань, наданнi практичної допомоги  виявили бажання: ВАТ “Мегабанк”, ЗАТ “Балмолоко плюс”, фiрма “iгнат”, корпорацiя “Техноком”, ВАТ “Харкiвмiськгаз”, концерн “ЛiК”, АТ “Будiвельний торговий дiм” та iншi.

Тел. для довiдок: 700-56-68, 715-72-63, 715-72-37.