Українська Академія спорту прийняла перші рішення

148

Сьогодні, 4 квітня, відбулось установче засідання Української академії спорту. Під час засідання було прийнято Положення Академії та обрано керівний склад

Сьогодні, 4 квітня, відбулось установче засідання Української академії спорту. Під час засідання було прийнято за основу проект Положення Академії та обрано керівний склад.

В першу було розширено кількісний склад Академії з 22-х до 31-го. Потім було розглянуто і в цілому прийнято за основу проект Положення Академії. Одноголосно на пост Президента Академії було підтримано кандидатуру Уманець Ніни Дмитрівни, срібної призерки Олімпійських ігор, багаторазової чемпіонки світу з академічного веслування, а тепер – заступника Департамента спорту Міністерства України у справах сімї, молоді та спорту. Ніна Дмитрівна відразу запропонувала обрати двох віце-президентів з числа молодшого покоління, що будуть брати активну участь в роботі Академії та здобувати досвід в спортивному менеджменті. Ними стали В’ячеслав Олійник (Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби) та Вадим Гутцайт (Олімпійський чемпіон з фехтування).

Відразу після прес-конференції пресу попросили залишити приміщення, де члени Академії продовжили засідання, на якому мали бути визначені переможці в кожній з 9 номінацій. Ми з вами зможемо дізнатись результати цього засідання тільки 12-го квітня, коли відбудеться урочиста церемонія нагородження в Міжнародному центрі культури та мистецтв. «Сценарій свята вже написано і режисерську роботу погоджено», – запевнив присутніх режисер Петро Мага, що вже мав досвід організації урочистих спортивних акцій 2004-го, коли Олімпійська збірна від’їздила до Афін.

Також офіційно було представлено на огляд членів Академії та преси макет статуетки, яку буде вручено лауреатам. Цього разу атлета, що тримає в руках олімпійські кільця буде виконано з кераміки, в наступні роки планують символ виготовляти з бронзи. Автором творчої роботи виступив Євген Дерев’янко, член Національної спілки художників України.