Золота Ліга 2007

172

Мільйон виграє той із спортсменів, хто переможе на всіх шести стартах. Дати проведення стартів наступні: 15 червня, Осло, Норвегія; 6 липня, Париж, Франція; 13 липня, Рим, Італія; 7 вересня, Цюрих, Швейцарія; 14 вересня, Брюсель, Бельгія; 16 вересня, Берлін, Німеччина

   Наступні десять видів входять в програму Золотої Ліги 2007.

   Чоловіки: 100м, 1500м, 110м з/б, потрійний стрибок, метання спису.

   Жінки: 100м, 400м, 100м з/б, стрибки в висоту, стрибки з жердиною.

   Дати проведення стартів наступні:

   15 червня, Осло, Норвегія

   6 липня, Париж, Франція

   13 липня, Рим, Італія

   7 вересня, Цюрих, Швейцарія

   14 вересня, Брюсель, Бельгія

   16 вересня, Берлін, Німеччина

   Чи допоможуть рідні стіни? Перший старт – The ExxonMobil Bislett Games – буде проходити  на батьківщині норвежця Андреаса Торкілдсена (Andreas Thorkildsen), де він минулого року вже встиг показати вартий уваги результат 91.59.

   Париж, Франція, друге коло змагань. На Gaz de France Paris SaintDenis точно поміряються силою чемпіони на 1500м з двох різних континентів – француз Мехді Баала (Mehdi Baala) та американець Бернард Лагат (Bernard Lagat).

  Однією з перших свою участь підтвердила Чемпіонка Європи, Чемпіонка світу, Олімпійська чемпіонка та світова рекордсменка – Олена Ісінбаєва. Безумовно, її амбіції на виграш можна зрозуміти. За словами спортсменки, вона планує завершити вигравати тільки після Олімпіади 2012 року.

   Не нижче 2м. Спільну прес-конференцію дали майбутні конкурентки Чемпіонка Європи зі стрибків у висоту Тіа Еллебо (Tia Hellebaut) та Чемпіонка світу Кайса Бергквіст (Kajsa Bergqvist). Висловити свої наміри на перемогу та заглянути в очі суперницям допомогли організатори Memorial van Damme – п’ятого з шести стартів, що пройде в Бельгії.

   По другому колу. Олімпійський чемпіон в потрійному стрибку Крістан Олсон (Christian OLSSON), що представляє Швецію та Олімпійська чемпіонка на 400м з Багамських островів Тонік Вільмс-Дарлінг (Tonique WilliamsDarling) спробують виграти мільйон, а не ділити його між собою як це трапилось минулого року.

   Цього разу всі етапи Голден Ліги будуть проходити в нових містах і на нових аренах. 7-го вересня спортсменів буде приймати оновлений Letzigrund Stadium в Цюриху. Бажаючих потрапити на нову арену вдосталь – за півтори години (10-го квітня) розкуплено квитки 21-ої тисячі сидячих місць, ще два дня знадобилось для того, щоб продати 9 000 квитків на місця, де можна тільки стояти.