Оголошено фіналістів в номінації Атлет Року ІААФ

204

Імена атлетів оголосять 25 листопада, в ході гала-прийому ІААФ в Монако

    Серед чоловіків в фінал потрапили Тайсон Гей (США), Хаіле Гебреселассі (Ефіопія) та Ліу Чіанг (Китай). У представниць прекрасної статі нагороду отримає одна з трьох: Месерет Дефар (Ефіопія), Кароліна Клюфт (Швеція) або Бланка Власіч (Хорватія).

    Коротко нагадаємо про досягнення атлетів:

Тайсой Гей: тричі виграв золото на ЧС в Осаці; п’ять разів пробіг 100 м за 10 сек або менший час та 5 разів 200 м за 20 сек або менше; показав найкращий спринт-дубль (100/200 м) на US Trials; встановив в Осаці новий рекорд Чемпіонату на 200 м.

Месерет Дефар: виграла першу для себе золоту медаль ЧС в Осаці на дистанції 5 000 м; показала світовий рекорд на 5 000 м; пробігла найшвидше за всіх 2 милі; має найкращий час цього року на дистанціях 3000 та 5000 метрів.

Хаіле Гебреселассі: знизив величину світового рекорду на марафоні на 29 секунд; повернувшись після перерви, пробіг 10 000 м менше, ніж на 27 хв.

Кароліна Клюфт: виграла ЧС 2007 в жіночому багатоборстві; встановила нову величину рекорду Європи з семиборства, другий результат за всю історію; виграла Чемпіонат Європи в приміщенні.

Ліу Чіанг: виграв золоту медаль на ЧС в Осаці в бігу з бар’єрами (110 м); показав кращий час серед своїх колег цього року;

 

 

 

 

двічі показав результат менше 13 секунд; встановив новий рекорд Азії.

Бланка Власіч: з 24-го червня перемогла у 16-ти змаганнях; за рік чотири рази встановлювала національний рекорд; 17 разів підкорила висоту 2.00 м або вище; її кращий результат – третій в історії легкої атлетики; виграла ЧС в Осаці; виграла п’ять з шести змагань серії Золотої Ліги

 

 

 

 

Попередня статтяЩоденник Сані Річардс
Наступна статтяВідбувся Чемпіонат Львівської області з кросу