Смак перемоги

228

Всьоме Чемпіоном Європи з кросу став Сергій Лебідь

    Міжнародні превю європейської першості з кросу жевріли прогнозами і риторичними запитаннями про перемогу Сергія Лебедя. Так от, своїм фірмовим 300-метровим відривом від переслідувачів перед фінішем Сергій довів, що перемагати можна багато-багато разів. На сьогодні Сергій володіє рівно половиною нагород чемпіонату, що проводився цього разу вчотирнадцяте. Після фінішу спортсмен не приховував своєї безмежної радості з приводу перемоги, багато посміхався і відповідав на запитання міжнародної преси.

    Сергій Лебідь фінішував з часом 31.47 і на 9 секунд випередив найближчого переслідувача шведа Мустафу Мохамеда. Другий учасник дорослої категорії Ігор Гелетій фінішував з часом 33:01. Молодіжна чоловіча команда стала 11-ою, а у залік ввійшли результати Іллі Сухарєва (25:19), Богдана Семеновича (25:12), Сергія Рибака (25:58) та Романа Пасічника (26:09).

    У юніорів боротьба розгорілась між двома чемпіонами Європи: Дмитром Лашиним (10 000 м) та Мурадом Амдуні з Франції (5 000 м). На останньому колі змагань Флоріан Карвало, теж Франція, та Мурад Амдуні показали роботу команди і на кілька секунд випередили Дмитра Лашина, що став бронзовим призером змагань. В свою чергу Дмитро залишив позаду пару спортсменів з Великобританії – Девіда Форестера та Лі Кері. У підсумку юніорська чоловіча команда стала восьмою: Лашин Дмитро, Доманчук Олександр, Кривоніс Максим, Олійник Павло, Лепинський Денис.

    По-справжньому сильна команда юніорок посіла третє місце: найвище індивідуальне – п’яте – місце у Ольги Скрипак, 12-тий результат у Вікторії Погорєльської, потім фінішували Людмила Коваленко, Анна Мігель та Анна Носенко. Цього разу Чемпіонка Європи 2006 Тетяна Головченко не потрапила у трійку призерів.

    Українська команда на чолі з Сергієм Лебедем яскраво проявила себе на європейському чемпіонаті! Знані атлети та перспективна молодь наступного року знову складуть гідну конкуренцію провідним європейським командам!  

    Наразі ми вітаємо українських стаєрів та їх тренерів і з нетерпінням очікуємо повернення делегації в Україну 10-го грудня о 22:35 рейсом LH 3232 з Мюнхена