Львівські перспективи

190

У Львові може з’явитися багатофункціональний спорткомплекс на базі стадіону «Україна»

    6 грудня 2007 року відбулась Архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури Львівської міської ради, яка затвердила проект комплексного розвитку стадіону «Україна» і рекомендувала його розглянути на виконкомі.

    Стадіон “Україна” (у радянські часи “Дружба”) будувався як багатофункціональний і до початку 90-х років минулого століття регулярно приймав легкоатлетичні старти, проте у 90-х бігові доріжки та легкоатлетичні сектори під час реконструкції були “закатані в асфальт”.

    13 червня 2007 року сесія Львівської обласної ради прийняла рішення № 337 яким передбачено, що при реконструкції стадіону “Україна” Львівській міській раді рекомендується відродити  бігові доріжки та легкоатлетичні сектори цього спорткомплексу.

    Під час попередніх консультацій між Федерацією легкої атлетики Львівської області та керівництвом ФК “Карпати”, футбольний клуб розуміючи важливість повного завантаження стадіону попередньо погодився при реконструкції “України” відродити легкоатлетичну інфраструктуру.

    Зокрема проект, який замовив футбольний клуб «Карпати», передбачає комплексну забудови території навколо стадіону «Україна» площею 25 га передбачає будівництво готельних комплексів, надземних і підземних паркінгів, комплексу водних процедур, тренувальних полів, навчальних приміщень, критого басейну та спортивних адміністративних споруд. 

    “Під час моєї розмови із почесним президентом ФК “Карпати” Петром Петровичем Димінській він підтвердив наміри клубу відродити бігові доріжки та легкоатлетичні сектори, більше того висловив пропозицію, аби ДЮСШ, яка передбачена проектом реконструкції буда не тільки футбольною, а і легкоатлетичною, що говорить про державницьку позицію керівництва “Карпат” у напрямку розвитку спорту загалом, а не тільки футболу зокрема” повідомив президент Федерації легкої атлетики Львівської області, депутат Львівської обласної ради Олег Немчінов. “Ми готові надати проектантам спорткомплексу технічні вимоги до легкоатлетичних стадіонів, аби “Україна” приймала загальноукраїнські та міжнародні змагання, та була задіяно максимально” додав він.

 

Попередня статтяСмак перемоги
Наступна статтяЛебідь готується злетіти