Урочиста церемонія АФІНА 2007

175

Не зраджуючи кількарічній традиції, в січні вшановували досягнення легкоатлетів за рік минулий

    18-го січня численні гості вшановували лауреатів щорічної премії в галузі легкої атлетики – АФІНА 2007. До початку церемонії в кулуарах представники преси відстежували для інтервю поважних запрошених гостей як то нещодавно призначений Міністр у справах сімї, молоді та спорту Юрій Павленко, Президент НОК України Сергій Бубка та його перший заступник Володимир Бринзак, радник Президента ІААФ Сандро Джованеллі та багато-багато інших.

    Найцікавіші номінації – кращого легкоатлета та кращої легкоатлетки було збережено наостанок. Першою ж премію отримала Ірина Ліщинська в номінації "Прорив року" за непереможне бажання довести спроможність показувати високі результати, навіть у фіналі Чемпіонату світу.

    Спорт несе в маси не тільки здоровя, але і красу. Свідчення цього – "найкрасивіша номінація" – Краса Легкої Атлетики. Вручати премію запросили директора відомої модельної агенції Владу Литовченко. З рук в руки премію отримала стаєрка Тетяна Петлюк, що, сподіваємось, змусить згадувати не раз своє імя під час Олімпійських ігор в Пекіні.

    Сергій Назарович Бубка висловив щиру колективну подяку за роки напруженої праці та численні перемоги Андрію Скваруку, що відтепер завершує свою спортивну карєру та реалізовуватиме себе як тренер і функціонер. Поміж іншого спеціальну відзнаку Андрій Богданович отримав від Київського Медіа Холдингу.

    Порадували присутніх своїм виступом брати Вірастюки – Роман та Василь, що разом потужно заспівали пісню "Брате мій", написану ж Романом. Будучи чинним капітаном Збірної команди з легкої атлетики, Роман Вірастюк представив широкому загалу капітанську перевязь, яку урочисто буде передано наступному капітанові – Івану Гешку.

    Друге місце на Чемпіонаті світу і перемога в IAAF Challenge Людмили Блонської виявились незаперечними фактами аби вдруге поспіль назвати Людмилу Кращою Легкоатлеткою. У своїй промові спортсменка відмітила, що її медалі – це медалі всієї країни. Від себе додамо, що результат атлета – це також і результат тренера. За свою цілеспрямовану роботу Сергій Блонський був удостоєний звання Кращого Тренера.

    Hаостанок Василь Вірастюк, богатир, легкоатлет і просто гордість нації оголосив імя кращого байкера збірної, перепрошую, Кращого Легкоатлета 2007 – Сергія Лебедя – семиразового Чемпіона Європи з кросу.

     Вкотре відвідуючи урочисту церемонію, теплими словами організаторів привітала Олімпійська призерка та Чемпіонка світу Тетяна Лєбєдєва. Ми приєднуємось до привітань гості та бажаємо творчого натхнення Олені Говоровій та її команді для реалізації ще не однієї урочистої церемонії!

    Наступного року номінації знову знайдуть своїх героїв!!!