6 найкращих результатів сезону показано в Штутгарті

311

У німецькому Штутгарті на традиційному міжнародному турнірі Sparkessen Cup українські легкоатлети здобули три нагороди. Крім того на цьому старті було показано 6 найкращих результатів сезону в світі. У німецькому Штутгарті на традиційному міжнародному турнірі Sparkessen Cup українські легкоатлети здобули три нагороди. Крім того на цьому старті було показано 6 найкращих результатів сезону в світі.

 

 

Українка Олеся Повх знову виявилася найшвидшою на швидкоплинній шістдесятиметрівці. У фіналі запоріжанка повторила свій особистий рекорд 7.14сек і з цим результатом залишається найшвидшою спринтер кою Старого Світу в зимовому сезоні. Другою у цьому забігові фінішувала француженка Маріам Сумаре – 7.23сек. Бронзу завоювала українка Марія Рємєнь – 7.27сек.

 

В секторі для стрибків з жердиною серед чоловіків став срібний призер барселонського чемпіонату Європи Максим Мазурик. Цього разу донеччанин подолав висоту 5м70см, пропустив 5.77 і намагався штурмувати планку на позначці 5м84см, але поки що невдало. Втім, ця висота підкорилася призерові минулорічного зимового чемпіонату світу Мальте Мохру. Подолавши її німець став лідером світового сезону. Цікаво, що Рено Лавіліньє, котрий до цього дня очолював світовий топ-лист, також змагався в цьому секторі, але закінчив турнір на третій позиції з результатом 5м60см.

 

 

У жінок стрибки з жердиною закінчилися перемогою господарки турніру Сілке Шпігельбург (4м70см). Чинна чемпіонка світу в закритих приміщеннях Фабіана Мюрер фінішувала другою, подолавши висоту 4м64см.

 

Німкеня Каролін Нитра на дистанції 60 метрів з бар’єрами серед жінок перемогла з найкращим результатом сезону в світі 7.92сек. Після фіналу на цій же дистанції серед чоловіків світовий топ-лист очолив американець Девід Олівер, котрий на фініші зафіксував дуже швидкі секунди – 7.37сек. Чемпіон Європи британець Енді Тьорнер здобув срібло – 7.63сек.

 

 

З бігу на 3000 метрів як серед жінок, так і серед чоловіків африканські стаєри також оновили світові топ-листи. У жінок першою на фініші була кенійка Мерсі Нджороге – 8:50.32, у чоловіків перемогу здобув ефіоп Йєнев Аламір’ю – 7.:27.80.

 

Без конкуренції чинного рекордсмена світу з бігу на 800 м Девіда Рудіші комфортно на цій дистанції почувається Абубакер Какі. Суданець виграв змагання в Штутгарті з найкращим результатом сезону в світі 1:45.02.

 

 

З результатів у інших дисциплінах відзначимо показник Майка Роджерса на чоловічій шістдесяти метрівці. Американець виграв з результатом 6.56сек. Триразрвий чемпіон Європи в спринтерських дисциплінах Крістоф Лєметр фінішував у цьому фінілі лише п’ятим – 6.67сек.

 

У стрибкових секторах домінували грецькі легкоатлети. Луїс Цатумас виграв чоловічі стрибки у довжину – 8м08см, а Костантінос Баніотіс єдиний подолав планку на позначці 2м30см в секторі для стрибків у висоту серед чоловіків.